Sommige NBN providers’ download snelheden worden steeds beduidend slechter, ACCC vindt

“Dit toont aan hoe RSP prestaties kunnen variëren, en waarom het loont voor de consument om te doen hun onderzoek,” ACCC chair Rod Sims zei. “Wij stimuleren de consument om te vergelijken met het drukke uur snelheid van vorderingen door regionale strategiedocumenten met hun real-world prestaties.”
De ACCC ‘s nieuwste’ het meten van breedband’ rapport – die is uitgevoerd om de paar maanden door de Australische consumer protection agency – heeft ontdekt dat er een toenemend verschil in de download snelheden door concurrerende retail service providers (regionale strategiedocumenten).
Terwijl TPG heeft genomen uit de top positie voor de laatste drie verslagen, deze keer rond het is al ingehaald door een sterk verbeterde Optus, die is gestegen van 2,1% te bieden 87.6% van de vermelde download snelheden tijdens de drukke uren.

Optus steelt de troon

Het is vermeldenswaard dat de ACCC gevonden dat het zo goed als onmogelijk te bereiken van de maximale plan snelheid, zelfs buiten de drukke uren, met download tarieven “nooit meer dan veel meer dan 95% van de plannen van de snelheid”.
Deze meting is genomen tijdens drukke uren (gedefinieerd als tussen 7pm-11 uur) als bij de ‘drukste uur‘, en wordt vaak geadverteerd door regionale strategiedocumenten als de ‘typische’ s avonds snelheid’. Bijvoorbeeld, TPG werd gevonden te bereiken (gemiddeld) 86,3% van de maximale plan snelheden, wat zou overeenkomen met 86.3 Mbps voor een NBN100 plan.
Telstra en Exetel zowel verhoogd als goed, met een respectievelijke klim van 9,7% en 2,0%, het bereiken van 83.8% en 84.8% respectievelijk. Aussie Breedband, iiNet, MyRepublic, TPG, en Dodo & iPrimus zag daalt, met de laatste te laten vallen naar beneden 4,0% in totaal, waardoor het uiteindelijke percentage van 76.4%.
Ook gemeten in het rapport zijn factoren zoals het aantal storingen per type technologie, en hoe lang ze duurden. Het bleek dat HFC (Hybrid Fibre Coax) verbindingen ervaren de hoogste gemiddelde dagelijkse uitval tarief als de langste onderbrekingen, terwijl zowel Fibre to the Node (FTTN) en Fibre to the Premises (FTTP) deden het iets beter.
Het rapport bevat een aantal strenge vergelijkingen, maar waarschijnlijk het meest relevante van hen maatregelen voor de gemiddelde download-snelheid door een RSP als een percentage van de maximale snelheid die een plan kan bereiken.