Blue Yeti Nano microfoon: moet ik het kopen voor podcasting?

Het voelt alsof iedereen en hun oma heeft een podcast van deze dagen – en met goede reden. Podcasting is een erg leuke en gemakkelijke manier om zich te verdiepen in de onderwerpen die je het meest liefhebben, of u bent een echte misdaad sjaaltje of een poëzie-know-it-all.

Dat is, het is gemakkelijk als je de juiste apparatuur. Als u onlangs keek voor de beste podcasting microfoons online, kunt u zijn gekomen over de Blue Yeti Nano.

Als u niet zeker bent of om verder te gaan en de aankoop van dit bitesize mic, lees verder voor alle voors en tegens van de Blue Yeti Nano. Om duidelijk te zijn, we hebben niet getest dit model onszelf, dus het volgende is onze expert-tech neemt op basis van de specs en reviews – echter, wij hebben de controle uitgevoerd van de originele, grotere Blue Yeti Microfoon zo hebben wij een redelijk goed uitgangspunt voor de vergelijking.

Goed voor beginners, goed voor uw portemonnee

De Blue Yeti Nano is een van de goedkopere microfoons die u kunt kopen voor podcasting, op $99.99 (£89.99 / AU$159). De Blue Yeti heeft niet opgeofferd veel van de functies die u zou verwachten van een professionele podcasting microfoon voor deze prijs echter, en het moet voorzien zijn van een behoorlijk hoog niveau, in termen van audio-kwaliteit en duidelijkheid.

Deze condensator microfoon heeft twee polar patronen; nier (hartvormig) en omni-directionele; de eerste is het beste voor solo-uitzendingen, terwijl je gebruik wilt maken van de laatste voor de roundtable stijl discussies als de microfoon audio in 360 graden.

De omni-directionele instelling is ook goed voor conferentiegesprekken met meerdere mensen in één kamer.

Het ondersteunt hoge resolutie 24-bit opname, zodat uw podcasts moet klinken veel beter dan het gebruik van uw laptop ingebouwde microfoon, en het is compatibel met Mac en PC via USB.

De Blue Yeti Nano komt ook met de Blauwe Sherpa companion app, zodat je makkelijk kunt switchen tussen de verschillende polar patronen en stel de gain – hoewel dit kunt u doen door op een knop op de microfoon zelf toch.

Het verhogen van de winst zal maken uw stem is het geluid luider, en het verlagen van het maakt het zachter, met een lagere winst verminderen van het risico van uw audio-piek (dit is wanneer het volume te hoog wordt en storingen veroorzaakt.)

Does size matter na?

Zoals u waarschijnlijk al vermoedde het al, de Blue Yeti Nano is klein, dat betekent dat als je op de hogere kant, je kan eindigen hunching over je bureau te spreken in de microfoon, die we ons niet kunnen voorstellen worden zeer comfortabel voor lange periodes van tijd.

U kunt kopen een extra shock mount of de boom van de berg, maar ze zullen u terug rond de $50 (£38 / AU$70) of $100 ( £77 / AU$140), respectievelijk.

Het is waarschijnlijk het eenvoudigst te vergelijken met de Blue Yeti Nano op zijn naaste verwant, de originele Blue Yeti Microfoon, die komt op $129.99 (ongeveer £100 / AU$180), en het belangrijkste verschil tussen de twee (afgezien van de grootte), is dat de Nano-model biedt geen ondersteuning voor stereo of bidirectionele modi (dus je zult niet in staat zijn om te zitten op de tafel van uw podcasting buddy).

Wij vinden dat de originele Blue Yeti Microfoon had een fantastische niveau van audio-kwaliteit, hoewel we vinden dat je zou willen investeren in een pop-shield als het is nogal gevoelig – een pop-shield is een klein mesh scherm, plaats je tussen je mond en de microfoon, en stopt de piek effect dat je krijgt als je ‘b’ of ‘p’ geluiden met je mond.

Als de specs zijn redelijk vergelijkbaar met de Blue Yeti Nano, het kan de moeite waard te investeren in een pop-shield – u kunt kopen een fatsoenlijke één voor rond de $12 (10 pond / AU$18).

Moet ik kopen de Blue Yeti Nano?

Als de prijs is redelijk goedkoop in vergelijking met soortgelijke modellen, de Blue Yeti Nano zou een geweldige optie voor iedereen die begint met podcasting, vlogging, of stream gameplay en voor onder de $100, dan krijg je een veel kwaliteit heeft.

De specificaties wijzen op een echte gebruiksgemak, als je eenvoudigweg in de microfoon en start de opname meteen zonder te fine-tunen van talloze instellingen.

Als je wanhopig wilt bi-directionele/stereo-opname, kan je beter af met de originele Blue Yeti, of voor de professionele standaard opname, proberen de Blue Yeti Pro.