Achter de tech die opgeslagen YouTube schaalbaarheid van een nachtmerrie

Dat is wanneer twee YouTube-ingenieurs, Sugu Sougoumarane en Mike Soloman besloten een stap terug te doen en het probleem te analyseren vanuit een ander perspectief: “Als we eigenlijk ging zitten en schreef een enorme spreadsheet van alle problemen en oplossingen, en toen we keken naar dat alles, het was duidelijk dat we nodig om iets te bouwen dat zich tussen de applicatie en de MySQL laag en matige al deze query’ s,”zegt Sugu in een sit-down met TechRadar Pro aan de zijlijn van de Percona Live Conference Europe 2019 in Amsterdam.
Sugu is enthousiast over een nieuwe functie genaamd VReplication, die gebruikers in staat stelt “om in principe materialise een tabel uit een belangrijke ruimte in een andere toets space.” Sugu wijst erop dat sinds de regels van materialisatie zijn volledig flexibel, het aantal aanvragen voor deze functie zijn enorm: “En het lost ook een aantal centrale problemen die sharding zelf heeft. Bijvoorbeeld, als u een hiërarchische relatie, dan is het gemakkelijk om scherf. Maar het is niet zo eenvoudig als u veel-op-veel-relaties. VReplication lost dat probleem op door u te materialiseren dezelfde tabel meerdere plaatsen.” De functie heeft ongeveer een half dozijn use cases die Sugu geïllustreerd in zijn toespraak op het evenement.