AMD kan worden kruiden tot de grafische kaart spel met de Radeon RX 5500 XT

Er is nog weinig details over de Radeon RX 5500 XT. We weten dat de 5500-serie grafische kaarten hebben 22 compute units met 1408 stream processors, een beetje meer dan de helft van die van de RX-5700 XT. De nieuwe kaarten zullen gebruik maken van een 128-bit geheugen bus (de helft van die van de 5700-serie) en bieden, tot 8 gb GDDR6, volgens een officiële dia van AMD, gedeeld door Hot Hardware.
AMD heeft nog steeds in geslaagd om de vooruitgang ten opzichte van Nvidia ‘ s marktaandeel, en deze nieuwe Radeon RX 5500-serie kaarten kunnen helpen bij het addertje onder het gras zelfs meer van de budget markt. Team Rood zal worden geplaatst om de uitdaging van de Nvidia GeForce GTX 1650 en 1660-modellen, waaronder de Ti en Super versies. Gezien het feit dat Nvidia effectief heeft zes grafische processors in de lage tot mid-range ruimte, is het zinvol voor AMD om het introduceren van meer dan één versie van de RX-5500.