MG-Motor kondigt ZS EV, de eerste elektrische auto in India

De auto wordt geleverd met een laadkabel en AC ” snel lader voor het opladen van de auto bij woningen en kantoren. Echter, de snelste manier voor het opladen van de ZS EV is de 50kW opladen-oplossing die is geïnstalleerd in openbare plaatsen en op selecteer MG-Motor showrooms. Het kan opladen van de auto van 0 naar 80% in onder de 50 minuten. Dit is relatief sneller dan de AC-snel opladen-oplossing, die kan ergens tussen de 6-8 uur voor een volledige lading.

Afbeelding 1 van 4

(Image credit: de Toekomst)
Afbeelding 2 van 4

MG beweert dat de ZS EV kunnen reizen voor 340 kilometer op een volle lading en maakt gebruik van een vloeistof gekoelde NMC-materialen (Nikkel-Mangaan-Kobalt) batterij van CATL (Hedendaagse Amperex Technology Co. Limited) is ‘ s werelds derde grootste accu leverancier voor elektrische voertuigen. De batterij heeft een vermogen van 44.5 kWh en is geschikt voor het leveren van 353 Nm koppel en 143 ps pk. De ZS EV kan gaan van 0 tot 100kmph in 8,5 seconden.
(Image credit: de Toekomst)
Afbeelding 3 van 4

De elektrische auto wordt gezien als een levensvatbare concurrent in de elektrische voertuigen segment in India gaan tegen de wil van de Hyundai-Kona, die gelanceerd werd eerder dit jaar voor Rs 25 lakh.
(Image credit: de Toekomst)
Afbeelding 4 van 4

Het dashboard geeft de details, zoals het opladen van informatie, het weer updates door AccuWeather, CO2 opgeslagen en kunt nummers afspelen via een vooraf geladen Gaana app. Het geeft gebruikers ook de mogelijkheid om te zoeken naar het dichtstbijzijnde oplaadstation en geeft het via TomTom-kaarten. Het komt ook met een ingebouwde SIM-kaart en kan ook verbind met uw eigen Wi-Fi. Echter, door de telecom-regelgeving, de auto kan maken van de Wi-Fi-hotspot.
(Image credit: de Toekomst)

Gebruikers kunnen communiceren met de auto via de 100+ voice commando ‘ s die ze laten uitvoeren van basis-functies zoals het afspelen van een song of zoeken naar de dichtstbijzijnde batterij-laadstation in geval de auto is running out van sap.