5 trends in de vormgeving van de cloud in 2020

Cloud-diensten hebben gezien ongelooflijke groei van de afgelopen paar jaar. De bepaling van IaaS en PaaS heeft een revolutie teweeggebracht in hoe veel bedrijven werken. Maar het proces is gekomen met uitdagingen, en niet alles is soepel verlopen. Hier, Stephan Fabel van de Directeur van het Product in de Canonical (de uitgever van Ubuntu) legt uit vijf trends die hij verwacht te zien domineren cloud computing in 2020.

1. Groeiende focus op multi-cloud operations

Multi-cloud-omgevingen zijn een hot topic van het afgelopen jaar. Al bedrijven zijn het realiseren van de voordelen van een vendor-onafhankelijke benadering, die niet alleen minimaliseert de kosten, maar geeft hen de vrijheid om te innoveren. Echter, er zijn een paar aspecten van de activiteiten die belangrijk zijn om ervoor te zorgen multi-cloud blijft levensvatbare ondernemingen in de lange termijn.