Cloud security uitdagingen in 2020

De eeuwenoude uitdaging om te voorkomen dat zwakke, gedeeld en soortgelijke referenties over onze netwerken is natuurlijk nog steeds aan de gang. Maar met de eerder genoemde toename van multi-factor authenticatie te gebruiken, dit probleem lijkt te zijn voor het verbeteren van identity management. Een grote aanbeveling is nu om te vergeten al het oude wachtwoord begeleiding waaruit de wil van Monday1? en Brazil2019! en in plaats daarvan de uitvoering van de huidige NIST begeleiding van de daling in het aantal, de zaak en het symbool eisen in het voordeel van een veel grotere minimale lengte te moedigen wachtzinnen op in plaats van wachtwoorden.
Het zou verrassend zijn, denk ik, als we het niet zien, een grote, volledig ingezet BlueKeep-gebaseerde malware campagne in 2020. Dit beveiligingsprobleem in Microsoft Remote Desktop Protocol, die in staat stelt tot uitvoering van externe code op het deel van cybercriminelen, kan het startpunt zijn voor echt verwoestende aanvallen.

Over de auteur
En afgezien van deze meer recente technische ontwikkelingen, de belangrijkste veiligheidsuitdagingen voor zowel kleine als grote organisaties in 2020 waarschijnlijk volgen drie buurt-tijdloze klassiekers: