Vrijwel het modelleren van de operatie in real-time: een Q&A met HeartFlow

Toen we de laatste sprak met HeartFlow, oprichter en CTO van Charles Taylor, die eerder dit jaar legde hij uit hoe het bedrijf is met de AI en diep leren voor de bouw van 3-D modellen van patiënten’ hart. Deze modellen bieden artsen met een veiliger en meer effectieve manier van de diagnose van hart-en vaatziekten.

Nu HeartFlow heeft een nieuwe technologie ontwikkeld genaamd Planner die nog een stap verder door het toestaan van artsen vrijwel model chirurgie in real-time. Dit betekent dat cardiologen kunnen werken aan de beste plaats voor dingen zoals stents voor een patiënt nog in het ziekenhuis arriveert. We spraken met de Heer Taylor om meer te leren over Planner en HeartFlow de expansie in het verenigd koninkrijk en de verdere samenwerking met de NHS.

Kunt u ons iets meer vertellen over HeartFlow de expansie in het verenigd koninkrijk en het bedrijf bleef werken met de NHS?

Wij begonnen te werken met NHS in Engeland, wanneer we met succes subsidie ontvangen van de NHS’ Innovatie en Technologie Betaling (ITP) programma in 2018. Het ITP streeft naar een versnelde invoering van cutting-edge technologie binnen de gezondheidszorg om de patiëntenzorg te verbeteren en u helpen kosten te verminderen.

De financiering betekende dat we konden beginnen met werken met individuele ziekenhuizen en NHS Trusts in Engeland zonder gevolgen voor hun jaarlijkse budgetten. We werden beloond met ITP financiering weer in 2019 dat heeft ons toegestaan om te werken met bijna 50 ziekenhuizen in Engeland, met plannen om in meer dan 70 2020.

De HeartFlow Analyse is artsen te helpen formuleren van behandelplannen en het verminderen van het aantal patiënten gestuurd voor invasieve diagnostische testen. Het is ook helpt bij het besparen van de NHS geld. Het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Zorg Excellence (NICE) schat dat het kan u € 9,1 miljoen een jaar door middel van een vermindering van dure invasieve procedures en tijd opgeslagen in de katheterisatie lab.

Planner

(Image credit: HeartFlow)

Uw bedrijf zojuist ontvangen de goedkeuring van de FDA voor een nieuwe technologie, genaamd Planner. Hoe werkt deze technologie bouwen op HeartFlow bestaande portfolio en hoe is het in staat om artsen te helpen model operatie aan anderen virtueel?

De HeartFlow Planner geeft clinici de mogelijkheid om het plan van procedures voor een patiënt krijgt de katheterisatie lab. De techniek helpt de artsen om het identificeren van blokkades, vrijwel model verschillende behandeling scenario ‘ s voor de procedure, en hen in staat stellen om te begrijpen van de mogelijke impact van de gemodelleerde behandeling in real-time.

Wij geloven dat deze tool zal helpen bij het stroomlijnen van de planning van de behandeling voor patiënten en geven artsen de mogelijkheid om hun plannen met collega ‘ s en zorg ervoor dat iedereen een duidelijk beeld van de initiële behandeling plan voor het aangaan van de katheterisatie lab. Planner heeft zojuist ontvangen de goedkeuring van de FDA in de Verenigde Staten, en wordt momenteel onderzocht voor de CE-markering.

Is het succes van het med-tech sector is nauw verweven met de NHS?

Het tempo van de technologische ontwikkeling is in een stroomversnelling in de afgelopen jaren, maar er is nog zo veel kans om verder te gaan. AI is om de diagnostische proces nauwkeuriger en efficiënter. De relaties tussen degenen die de ontwikkeling van deze tools en de NHS is van essentieel belang voor het verbeteren van de patiëntenzorg en het leveren van de broodnodige besparingen.

Blijvende steun van de overheid aan het introduceren van geavanceerde technologie om de NHS is de sleutel. Dit is de focus van een aantal aankondigingen van dit jaar, zoals Barones Nicola Blackwood ‘s speech, waarin ze beschreven het kabinet heeft de ambitie om de VERZENDING te worden van’ s werelds toonaangevende health tech ecosysteem. Ze wees er ook op HeartFlow als een voorbeeld van nieuwe technologie al profiteert van de NHS. Deze ondersteuning is belangrijk in het helpen van de zichtbaarheid van innovatieve producten en het versnellen van de adoptie in het hele land.

(Image credit: Shutterstock)

Hoe is de AI en machine learning die momenteel worden gebruikt in de medische sector en hebben meer ziekenhuizen begonnen met de invoering van deze nieuwe technologieën?

De NHS beschouwt innovatie en vooruitgang in de technologie om te helpen het verbeteren van de patiënt, ervaring, geld besparen, en uiteindelijk het verbeteren van het leven van patiënten. Nu, de organisatie is het gebruik van technologie om te helpen patiënten de spoedeisende zorg online, en misschien wel het meest beroemde, toename van het gebruik van apps om mensen te helpen het beheer van hun eigen gezondheid door te spreken met GPs over video-oproepen.

Naast deze, meer dan 400.000 patiënten zullen profiteren van nieuwe tests en procedures, zoals aangekondigd door Simon Stevens, NHS in Engeland CEO in juni van dit jaar. Dit bedoelde aankondiging van de AI en machine learning technieken die de NHS is de vaststelling, met de HeartFlow Analyse wordt een deel van dit. Er werd ook een nieuwe bloedtest aangekondigd die de potentie heeft om het snijden van de tijd die het duurt om regel-out een hartaanval met 75%. Het bloedonderzoek kan de wijzigingen van het eiwit gehalte in het bloed, die het mogelijk maakt dat artsen regel uit een hartaanval in drie uur.

Vooruitblikkend, medische apparaten zullen in toenemende mate in staat zijn te bieden artsen nauwkeuriger inzicht in de mogelijke uitkomsten van de aanbevolen behandeling plannen. Zij zullen in staat zijn om artsen te helpen begrijpen hoe hun patiënt zou gerechten als ze kiezen voor het nastreven van een cursus van actie ten opzichte van elkaar. Dit zal worden transformationele in termen van zorg voor de patiënt en het efficiënte gebruik van hulpbronnen in de gebieden waar ze het meest nodig zijn. Dit is waar HeartFlow s Planner-technologie kan een groot verschil maken.

Kunt u ons vertellen een aantal van de manieren waarop HeartFlow wordt al gebruikt bij de behandeling van de patiënten en hoe kan de technologie helpen bij het verminderen van de wachttijden voor een behandeling?

HeartFlow heeft een enorme impact had in ziekenhuizen over NHS in Engeland door het verminderen van de wachttijden voor behandeling. Traditioneel, wanneer de diagnose van Coronaire hartziekte (CHD), veel ziekenhuizen een beroep te doen op de toegang tot de stress-tests die vaak gepaard gaat met meerdere tests te beoordelen op een enkele patiënt. Dit geeft spanning op de cardiale middelen met lange wachttijden, en het is niet altijd accuraat.

Portsmouth Hospitals NHS Trust serveert een bevolking van ongeveer één miljoen. Bijvoorbeeld, sinds het uitrollen van HeartFlow technologie in 2018 het heeft geholpen artsen in het ziekenhuis het verminderen van de wachttijden in de cathetirisation lab van enkele maanden tot zes weken. Daarnaast worden veel patiënten die last hebben gehad van de HeartFlow Analyse hoeft geen verdere testen voor hart-en vaatziekten – als cardiologen’ verlangen voor meer informatie zijn tevreden met de analyse dat de technologie heeft geproduceerd.

HeartFlow is ook het begin tot het niveau van het speelveld tussen de geslachten als het gaat om de gezondheid van het hart en de diagnose van hart-en vaatziekten. Vorig jaar onderzoek gepubliceerd door de European Society of Cardiology gevonden dat vrouwen wachten, gemiddeld 37 minuten langer dan mannen om medische hulp te zoeken als het ervaren van een hartaanval symptomen die kunnen resulteren in een slechtere uitkomsten voor vrouwen.

Symptomen van coronaire hartziekte vaak verschillen tussen de geslachten en kan vaak manifesteren in meer subtiele manieren dan pijn op de borst, bijvoorbeeld als een vrouw ervaart een pijn in haar kaken of de rug, of misselijkheid, kan het een symptoom van hart-en vaatziekten. Dankzij HeartFlow technologie, kunnen artsen precies zien wat er in een patiënt kransslagaders, ongeacht hoe niet-specifieke symptomen die ze ervaren kan worden.

Met innovaties zoals de HeartFlow Analyse steeds vaker naar mensen in het verenigd koninkrijk, artsen zijn in staat om te detecteren ziekte eerder, het verbeteren van de kansen op een positieve uitkomst voor de patiënt.

In uw ervaring, is een medische achtergrond nodig om vooraf het tempo van medische technologie?

Ingenieurs en wetenschappers spelen een cruciale rol in de vooruitgang van de medische technologie, maar, als ze niet beschikken over een medische achtergrond moet het ontwikkelen van een sterk partnerschap met een medische professional om effectief te zijn. Ik medeoprichter van HeartFlow met een vasculair chirurg, Dr. Christopher Zarins, en een hartchirurg, Dr. John Stevens, zowel collega ‘ s die ik had leren kennen op Stanford University. Dus, hoewel ik niet een medische achtergrond specifiek, het was van cruciaal belang om het testen van mijn ideeën met een collega die ervaring had in het veld.

Ik zou zijn met het bestuderen van computational fluid dynamics voor jaar – met behulp van algoritmen en data-analyse om te begrijpen hoe de vloeistof beweegt in een specifieke ruimte. Ik had gezien hoe dit kan worden toegepast op de geneeskunde voor vele jaren, terwijl op de faculteit van de Medical school en de technische school aan de Universiteit van Stanford, in het bijzonder de combinatie van computer simulatie methoden met medische beeldvorming gegevens. De HeartFlow Analyse kwam uit deze, met het doel van het helpen van clinici om inzicht in de ernst van coronaire hart-en vaatziekten (CHD) in een patiënt slagaders.

Vele sector innovaties zijn afgeleid van het leren over andere industrie best-practice als je kunt testen of hun manier van oplossen van een probleem dat vaak zorgt voor meer effectieve manieren om iets te doen. Ik ben altijd enthousiast om te zien wat andere bedrijven en ideeën zijn opgericht als cross-disciplinaire expertise bij elkaar komt om te helpen bij het verbeteren van de diagnose van ziekten en verzorging van de patiënt.