Nieuw decennium, nieuwe cybersecurity bedreigingen

Er is geen one-size-fits-all strategie om organisaties te beschermen tegen de bedreigingen die hierboven worden vermeld. Best practices, natuurlijk, een lange weg te gaan: dingen zoals effectieve patch management, beperkte toegang van beleid, met behulp van encryptie-software voor de gevoelige data in rust en in transit, continu netwerk monitoring en versterkt medewerker onderwijs-programma ‘ s.
Kritieke infrastructuur (CNI), industrie en andere organisaties die draaien op grote operationele technologie (OT) landgoederen vormen een acute bedreiging. Niet alleen doen ze het uitvoeren van de missie kritieke diensten waarbij de aanvallen kunnen een enorme impact hebben op de grote aantallen klanten, maar OT is ook steeds meer blootgesteld als systemen krijgen connectiviteit. Patchen is problematisch omdat veel van deze systemen kunnen niet worden offline gehaald om te testen reparaties en vervanging cycli voor het maken van machines kan lopen in de tientallen jaren. Zoals we al gemarkeerd in het verleden, de fabrikanten van de ICS-systemen hebben ook een slechte track record van het vrijgeven van security patches.

Over de auteur
Er is al veel gezegd over de mogelijke bedreiging van de veiligheid van het toestaan van verkopers uit bepaalde landen te leveren 5G netwerk apparatuur. Maar de waarheid is dat bedreigingen 5G-netwerken omvatten veel meer dan dit. Vervoerders en andere stakeholders moet bouwen bescherming in vanaf het begin, in plaats van te proberen ze te verbouwen ze later. Veiligheid moet schaalbaar, hoge performance en klaar om naadloos samen te werken met next-gen virtuele/software gedefinieerde netwerken.

Oplichters houden faken