Open standaarden voor morgen smart cities

Waar slimme steden werden ooit beschouwd als een visie op de toekomst, ze zijn nu werkelijkheid aan het worden in tal van stedelijke centra over de hele wereld. Van Dubai, Singapore, Amsterdam, Kopenhagen en Madrid naar Southampton in het verenigd koninkrijk, zijn we al een begin te zien smart cities bieden inwoners met een verbeterde levensomstandigheden, gemakkelijker mobiliteit en een schoner, veiliger omgevingen, door het gebruik van cloud computing aan de macht diensten.

Maar zoals met alle publieke sector initiatieven, smart city diensten geleverd moeten worden als kosten-effectief mogelijk te minimaliseren, door de belastingplichtige belasten. Vaak zijn de beslissers zijn ontmoeting met obstakels als het gaat om de implementatie van smart-diensten, het voorkomen van smart cities initiatieven van hun volledige potentieel te bereiken, of erger, blokkeren ze helemaal.

Over de auteur

Kary Främling is Voorzitter van de IoT Werk Groep op De Open Groep.

Een vraag van gegevens