AI de toekomst is volledig mens-centric

Een van de meest eenvoudige manieren om na te denken over kunstmatige intelligentie is te definiëren als een machine het vermogen om te begrijpen of uit te voeren op een manier die normaal zou moeten menselijke intelligentie.

Veel van wat we zien, genaamd AI in software en cloud-diensten dichter bij de automatisering. Automatisering is gebaseerd op input en reactie: een input van X gelijk is aan een antwoord van Y. Met de toenemende complexiteit van algoritmen, zijn de berekeningen uitgevoerd om te bepalen hoe te reageren op een gegeven invoer kan uiterst ingewikkeld zou zijn en dus van automatische antwoorden die u op deze manier kan de indruk geven van inlichtingen. Maar in werkelijkheid zijn ze van tevoren zijn vastgesteld.

Over de auteur

Marc Vontobel is mede-oprichter en chief technology officer bij Starmind.