Wat is DevOps?

DevOps maakt gebruik van tools om de snelheid van deze processen, bijvoorbeeld met behulp van technologie-stack en gereedschappen verhogen de efficiëntie en betrouwbaarheid in de ontwikkeling van software. Deze hulpmiddelen bevorderen ook de implementatie van de code, die kan worden gedaan binnen hetzelfde team, zonder de betrokkenheid van anderen, en dit draagt ook bij aan het snelle tempo van innovatie en implementatie van deze DevOps model.
Debois’ filosofische benadering van software ontwikkeling en activiteiten groeide uit zijn ervaring met het jaar daarvoor met een data migratie project voor de Belgische regering, waar de project-ontwikkelaars en systeembeheerders waren gewoon niet op dezelfde pagina. Na dit, Debois gemaakt van de eerder genoemde conferentie om deze ervaring te delen, en een beweging was geboren, dat bekend kwam te staan door de nog steeds populaire Twitter-hashtag #DevOps.