Instagram neemt gericht op ‘offensief’ bijschriften met nieuwe waarschuwing vraagt

In een onderdeel van een voortdurende inspanning te minimaliseren online pesten, Instagram kondigde vandaag aan dat het de uitrol van een nieuwe functionaliteit die gebruikers op de hoogte stellen wanneer ze geschreven hebt van een bijschrift dat “kan worden beschouwd als aanstootgevend” op een foto of video.

De waarschuwingen worden aangedreven door een nieuwe AI speciaal ontwikkeld voor de taak, die werkt door het vergelijken van bijschriften met een database van anderen die eerder hebben gemeld om te pesten. Gebruikers moet specifiek tik door middel van een waarschuwing weergegeven voordat de post kunnen worden geüpload.

Users will be met with a warning message if their caption is deemed offensive.

Gebruikers zullen worden voldaan, met een waarschuwing indien hun bijschrift is die offensief wordt geacht. (Image credit: Instagram)

De melding hoeft niet volledig te blokkeren gebruikers van het plaatsen van aanstootgevende opschriften, maar met het ontwerp, Instagram is duidelijk in de hoop dat gebruikers heroverwegen hun woorden voordat je een bericht, waarin daders te bewerken caption, meer weten of, ten slotte, aandeel van de post toch.