Surfshark voegt GPS-spoofing functie voor de VPN-

De optionele functie kan het bedrijf de gebruikers te beschermen van hun online aanwezigheid van ongevraagde tracking door hen de mogelijkheid om van apparaat te wisselen fysieke GPS-locatie. Surfshark is ook de eerste VPN-provider voor het toevoegen van een locatie spoofing functie voor de app, zodat gebruikers niet langer nodig voor het downloaden van extra apps van derden te voorkomen dat ongewenste locaties volgen.
Alle web browsers hebben standaard toegang tot een gebruiker het IP-adres, maar het kan worden gemaskeerd door het gebruik van een VPN – dienst. Echter, de meeste mobiele apps maken gebruik van GPS locatie gegevens om gebruikers te volgen in plaats van hun IP-adres dat is de reden waarom VPN-diensten niet kunt voorkomen dat de locaties van gebruikers worden gevolgd online.