Niet open dat Kerstfeest e-mail – het kan zijn zwermen met malware

Onderzoek van beveiligingsbedrijf Cofense heeft ontdekt bewijs dat de cybercriminelen achter de gevaarlijke Emotet botnet zijn met behulp van vakantie-thema phishing e-mails te verleiden slachtoffers.
Hackers zijn op zoek om te doden uit de geest van Kerstmis door het verbergen van malware binnen nep-office partij van e-mails.
Het hebben verscheen voor het eerst rond Halloween op het einde van oktober, het bedrijf is nu waarschuwing dezelfde tactiek wordt nu gebruikt voor de verleiding van werknemers enthousiast voor de feestdagen met valse e-mails over office Kerst partijen. Bedrogen
Cofense ontdekt e-mails met titels als “Christmas party van volgende week”, dat verschenen is onschuldig, maar kwam met een ingeschakelde macro Microsoft Word bijlage vermomd als menu-opties voor een feestelijke maaltijd. De berichten werden vaak gebouwd rond sjablonen die kwam uit gesloopt postvakken naar real e-mail conversaties, waardoor ze lijken legitiem, zelfs met vertalingen voor verschillende markten.
Vraagt de gebruiker om te “bewerken inschakelen” te bekijken, klik op de bijlage voor het uitvoeren van een ingesloten macro ‘ s en installeer de Emotet malware, die kunnen resulteren in verschillende groepen met hij in staat is om te proberen ransomware downloads, meer spam en phishing e-mails.

(Image credit: Pixabay)Cofense zegt dat ondanks de low-key deisgn is vaak een grote giveaway om valse e-mails, met name het gebruik van de verouderde .doc Microsoft Word-formaat, evenals een kale ontwerp dat moet geholpen hebben om het opvallen.
Maar dergelijke e-mails vormen nog steeds een zeer geldig bedreigingen voor bedrijven van alle soorten en maten, en moet gebruikt worden om te helpen bij het trainen en verbeteren van phishing detectie programma ‘ s in alle sectoren. “Als je phishing defense-programma in lijn is met actieve bedreigingen raken van organisaties, dan is dit precies de sjabloon die u moet gebruiken om uw gebruikers te trainen om een echte phish,” Tonia Dudley van Cofense Security Oplossingen schreef in een blog post waarin het nieuws.
Recente cijfers van Malwarebytes zag deterctions van Emotet stijgen 37 procent als cybercriminelen blik te richten op een breed scala van bedrijven.