5G vs Wi-Fi-6

Zowel Wi-Fi-6 en 5G zeer betrouwbaar zijn bij het correct geïmplementeerd. Hoewel de macro-5G is geïmplementeerd met behulp van een licentie spectrum, die is minder gevoelig voor storingen dan niet-gelicentieerde spectrum, die op de vergunde spectrum niet altijd te vertalen naar de hogere niveaus van betrouwbaarheid.
Hoewel iedereen spreekt over de ongelooflijke snelheid van 5G, je zou moeilijk worden ingedrukt om te betogen dat Wi-Fi-6 kon niet overeenkomen met het in termen van snelheid, vertraging, spectrale efficiëntie, verbinding dichtheid (aantal verbonden apparaten in een bepaald gebied) en betrouwbaarheid. De 5G standaard is het toevoegen van een aantal nieuwe mogelijkheden die 4G niet hebben, zoals de mogelijkheid om netwerk verbinding, hogere verbinding dichtheid en geïntegreerde Rand Berekenen (MEC).

Over de auteur
De realiteit is dat Wi-Fi en 5G zijn zowel evoluerende beter van dienst te eindgebruikers, en beide markten zal groeien om de macro trend van het aansluiten van apparaten en het analyseren van de gegevens die gegenereerd wordt door deze apparaten. 5G zal dienen voor zakelijke toepassingen die een hoge snelheid van de mobiliteit en de macro-dekking, terwijl de Wi-Fi-6 zal blijven bewijzen als een betrouwbare, veilige en kosten-effectieve toegang tot technologie voor de meeste zakelijke toepassingen, zoals nu het geval is.

Is 5G veiliger dan met Wi-Fi?