Het zien van oog-in-oog met biometrie

Evenals het aanbieden van een superieure veiligheid in de strijd tegen fraude, biometrie biedt ook de beste balans tussen snelheid en endpoint security van een identificatie-technologie op de markt. Biometrie blijken steeds populairder aan de door de Europese Bank Autoriteit 2018 PSD2 wetgeving in Europa, die vereist dat de twee-factor authenticatie voor transacties in andere woorden, een tweede vorm van identificatie samen met een betaalkaart – met inbegrip van een PIN-code, one-time password, of biometrie.
Wat is verrassend, echter, is dat 54 procent van de consumenten nog steeds geloven wachtwoorden veiliger dan de biometrie. Terwijl biometrie zijn oneindig veel veiliger is dan de wachtwoorden en veel moeilijker te vervalsen dan andere vormen van identificatie, de consumenten nog steeds vastklampen aan wachtwoorden – ook al zwakke wachtwoorden waren de boosdoener van 500.000 accounts gehackt in het afgelopen jaar alleen al.

Over de auteur
Biometrie hebben de kracht om de snelheid verificatie onder PSD2. Er zijn vele soorten van biometrie, die een verschillende bereiken van acceptatie: het scannen van vingerafdrukken heeft de hoogste goedkeuring tarief op 42 procent, waarschijnlijk omdat het een van de populairste en meest gebruikte vormen van biometrische identificatie. Inmiddels zijn er meer spontane vormen van biometrische identificatie, zoals oog-en gezichtsherkenning zweven rond de 20 procent van de aanvaarding, terwijl spraakherkenning heeft een 13 procent van de aanvaarding. Deze technologieën worden meer verspreid, bijvoorbeeld door middel van integratie in de smartphone-apparaten, deze biometrische gegevens zijn waarschijnlijk meer geaccepteerd.