Wat is Amazon Aurora?

Voor grote bedrijven of mensen met een enorme data-analyse van de behoeften, er tijden zijn wanneer de basis van cloud computing-diensten gewoon niet helpen. De open-source opties kunnen worden te onbetrouwbaar of niet snel genoeg, de on-premise alternatieven vergen te veel onderhoud, of er zijn gewoon te veel complexe variabelen voor een interne IT-personeel zorgen over te maken.

Amazon Aurora is een cutting edge relationele database die gebouwd is voor de cloud en heeft de computing dapperheid te houden met de meest performance-driven data analytics projecten. Terwijl een normale cloud-database kunnen worden uitgevoerd met behulp van open source opties (waaronder die van Amazon genoemd RDS of de Relationele Database-Service), Aurora is een grote sprong voorwaarts, want het is in wezen een enterprise-grade relationele database die in de cloud draait, maar het biedt nog steeds dezelfde intuïtieve interface van Amazon RDS (en in feite loopt op de top van RDS).