5G: alles wat je moet weten


Wat is 5G?

Sprint 5G ging live in Chicago, Atlanta, Dallas-Fort Worth en Kansas City in Mei 2019, dan is New York City, Washington D.C., Phoenix en Los Angeles in augustus, met meer steden volgen.
VERZENDING vervoerders had ook uitgestrekte jaar, ook het bereiken van steden en gemeenten, maar niet bedekte de meerderheid van het land. Zie onze 5G in het verenigd koninkrijk pagina voor details over elke vervoerder.
De netwerken worden verwacht dat boost het Internet van de Dingen technologie, de infrastructuur die nodig is om gigantische hoeveelheden data die het mogelijk maakt voor een slimmere en meer verbonden wereld.
5G-netwerken zijn nu al beginnen te verschijnen en worden verwacht te starten in de wereld in 2020, werken naast de bestaande 3G-en 4G-technologie om te zorgen voor een snellere verbindingen die online te blijven, ongeacht waar u bent.

Wanneer zal 5G starten?
In de VS
Verizon verrast grootste deel van de wereld met de lancering van het 5G-netwerk in het begin van April 2019, waardoor het de eerste wereldwijd te bieden voor de volgende generatie van het netwerk.
Aan het einde van 2019, Verizon 5G is live gegaan in delen van 31 steden, te beginnen met Chicago en het bereiken van Los Angeles, New York City, Atlanta, Dallas, en het filteren naar kleinere steden als Memphis, Columbus, en Grand Rapids. Het is de planning nog meer in 2020, niet verwonderlijk.

5G snelheden variëren tussen locaties, landen, dragers en apparaten, maar over het geheel is de gemiddelde snelheid van internet kunt u verwachten dat moet veel groter zijn dan wat er op dit moment aangeboden op 4G.
In het verenigd koninkrijk, EE netwerk maxed out 550Mbps, maar slechte dekking resulteerde in een snelheid van gemiddeld 200Mbps-400 mbps.
Dat was al in voorbereiding voor een prachtig landelijk 5G launch event op de lagere 600 Mhz-frequenties in December 2019. Deze lancering, het bedrijf beweert, actieve dekking voor 1 miljoen vierkante mijl van ONS gebied te bereiken 60% van de Amerikanen.
Telstra ‘ s 5G dekking ging wonen in Mei, 2019, met de lancering van de eerste 5G smartphone in Australië – de Samsung Galaxy S10 5G – en Optus heeft zich nu aangesloten bij in.
Een combinatie van cutting-edge technologie en de nieuwste high-specced apparaten, 5G moet bieden verbindingen die zijn massa ‘ s sneller zijn dan de huidige aansluitingen, met een gemiddelde download snelheid van rond de 1 gbps naar verwachting binnenkort de norm.
De vervoerder heeft twee telefoons voor die 600 Mhz spectrum: de Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G en de OnePlus 7T Pro 5G McLaren Editie.
De MVNO – BT lanceerde haar eigen 5G in oktober 2019, en omdat het gebruik maakt van EE ‘ s 5G-netwerk, de voormalige dekking strekt zich uit, waar de laatste gaat. BT 5G phone line-up omvat de Samsung Galaxy S10 5G,Samsung Galaxy Note 10 5G, OnePlus 7 Pro 5G, Huawei Mate 20 X 5G en Oppo Reno 5G.
We zijn het testen van de eerste 5G-netwerken in de VS, het verenigd koninkrijk en Australië, en hebben gevonden snelheden een beetje een mixed bag.
Image Credit: TechRadar
O2 eindelijk uitgerold 5G service in oktober 2019 in Londen, Cardiff, Edinburgh, Belfast, Leeds, en Slough. De vervoerder is gepland uit te breiden 5G tot en met 14 andere steden einde van het jaar, met inbegrip van Bristol, Eton, Leicester, Nottingham, en Windsor. In de zomer van 2020, de drager hoopt te groeien deze 50 steden en gemeenten.
Een aantal van 5G telefoon aankondigingen zijn gedaan in 2019, maar slechts een handvol momenteel beschikbaar is, en de keuze is verder beperkt door het land en de vervoerder.
Verizon en AT&T zijn ook de ondersteuning van 5G mobiele hotspots, die zorgen voor snellere, maar niet topsnelheid naar bestaande 4G LTE-telefoons.
T-Mobile ging voor een andere strategie, vooral omdat het bedrijf bracht een groot deel van 2019 in de uiteindelijk succesvolle onderhandelingen te fuseren met een concurrent telecom Sprint. Terwijl T-Mobile maakt ook gebruik van zo ‘ n 28 Ghz mmWave frequenties, T-Mobile 5G‘s bredere uitbreiding bevat ook sub-600 Mhz-frequenties die reiken veel verder te bieden voor de voorsteden en op het platteland, maar leveren lagere snelheden.
In de VS, de meeste providers ondersteunen de Samsung Galaxy S10 5G, Samsung galaxy Noot 10 Plus 5G en LG V50 ThinQ 5G. Sprint biedt uitsluitend de OnePlus 7 Pro 5G, terwijl T-Mobile heeft de OnePlus 7T Pro 5G McLaren Editie. De eenzame ‘betaalbaar’ 5G optie blijft op Verizon als de telefoons die compatibel zijn met Motorola ‘ s 5G Moto Mod, die de mid-range Moto Z4, Moto Z3, en Moto Z2 Kracht.
De Sprint gekozen voor een midden-van-de-weg-frequentie aanpak met de zogenaamde ‘mid-band’ op 2,5 Ghz, die was waarschijnlijk gekozen voor het aanvullen van T-Mobile hoge-en de lage band.
De aanbieder ondersteunt de Samsung Galaxy S10 5G, LG V50 ThinQ, en ONS-exclusieve OnePlus 7T 5G, samen met de HTC 5G Hub – een 5G-hotspot, een telefoon.
AT&T had de meest beperkte investering in 5G. Na een late 2018 starten, is de vervoerder ging zelfs zo ver om uit te breiden naar zeven steden, waaronder Austin, Los Angeles, San Francisco en Orlando in April 2019, maar had nog steeds geen telefoon, met een beroep op de 5G Netgear Nighthawk mobiele hotspot voor service.
Voor degenen die in het verenigd koninkrijk, kunt u momenteel in het bezit komen van negen 5G telefoons, de Samsung Galaxy S10 5G, Oppo Reno 5G, OnePlus 7 Pro 5G, Xiaomi Mi-Mix 3 5G, Huawei Mate 20 X 5G, de LG V50 ThinQ 5G, de Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G, de OnePlus 7 Pro 5G, en de enorme Samsung Galaxy Vouw 5G.
5G-netwerken zijn de volgende generatie van mobiel internet connectiviteit, biedt hogere snelheden en meer betrouwbare verbindingen op smartphones en andere apparaten dan ooit tevoren.
O2 biedt vijf 5G toestellen: de Samsung Galaxy S10 5G, Galaxy Note 10 Plus 5G, Galaxy A90 5G, Xiaomi Mi-Mix 3 5G en de Oppo Reno 5G.
Op het moment, Telstra dekking is beperkt tot de 10 grootste steden en regio ‘s en binnen die regio’ s was enigszins beperkt en fragmentarisch. Dit omvat Adelaide, Brisbane, Canberra, Gold Coast, Hobart, Launceston, Melbourne, Perth, Sydney en Toowoomba.
Terwijl sommige van de mmWave netwerken – het meest betrouwbaar, Verizon in de VS – het regelmatig geven van meer dan 1 Gbps, zoals beloofd, de dekking is spotty en minimaal. Sprint van de mid-band 2.5 Ghz 5G service heeft meer ruimte en betrouwbaar en biedt snelheden in de 200Mbps, dat is minder indrukwekkend, maar nog steeds superieur aan de typische 4G LTE-snelheden.
De vervoerder biedt vijf 5G-smartphones: de Xiaomi Mi-Mix 3 5G, Samsung Galaxy A90 5G, Samsung Galaxy S10 5G, Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G en de Huawei Mate 20 X 5G.
Tot slot, Sky Mobile dat het zou starten 5G service door November 2019, maar we zijn nog steeds op te wachten.
Dus T-Mobile mmWave dekking ging live in New York City, Los Angeles, Dallas, en Las Vegas in juni 2019 met plannen tot een totaal van 30 steden door het einde van het jaar. De enige telefoon die konden benutten 5G werd, niet verrassend, de Samsung Galaxy S10 5G.
Next up was Drie, die het begin van een 5G-service in Londen, op 19 augustus, maar er is een catch – het is in eerste instantie alleen beschikbaar voor home breedband. De vervoerder is gepland eind 2019 mobiele 5G uitrol werd geduwd terug naar begin van 2020 te zorgen dat alle elementen van het netwerk werden gebouwd.

Vodafone lanceerde haar 5G service op 3 juli 2019 in zeven steden uit te rollen tot een verdere acht steden op 17 juli. Einde van het jaar, dat had uitgebreid tot en met 31 steden en steden, waaronder Londen, Glasgow, Birmingham, Cardiff, en een beloofde 7 extra steden voor 2020.

Die 5G telefoons zijn beschikbaar?

Vodafone lanceerde haar 5G service op 3 juli 2019 in zeven steden uit te rollen tot een verdere acht steden op 17 juli. Einde van het jaar, dat had uitgebreid tot en met 31 steden en steden, waaronder Londen, Glasgow, Birmingham, Cardiff, en een beloofde 7 extra steden voor 2020.

Hoe snel is 5G?

In Australië
In Australië, vijf 5G smartphones momenteel beschikbaar zijn. De Oppo Reno 5G voor AU,499, de Xiaomi Mi-Mix 3 5G voor AU,399, de Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G voor AU,999, en de LG V50 ThinQ 5G voor AU,729. De Samsung Galaxy S10 5G is beschikbaar in zowel 256 GB en 512 gb configuraties voor ,849 en ,199 respectievelijk.
In het verenigd koninkrijk
De uitrol blijft, echter, en de dekking is gestaag toegenomen voor zowel grote telecombedrijven. Voor een gedetailleerde en up-to-date kaart op de dekking voor Australië, check out Telstra is gewijd 5G pagina evenals de Optus 5G pagina.