Internet afsluiten in India toont de donkere kant van de digitale afhankelijkheid van bedrijven en levensonderhoud

In de jaren 2012 tot en met 2017, India verloren ongeveer USD 3 miljard door mobiel Internet en breedband afsluiten. Dit is volgens een onderzoek rapport ingediend door de Indische Raad voor het Onderzoek van de Internationale Economische Betrekkingen. Sindsdien is het aantal van het verbod opgelegd aan de toegankelijkheid van het Internet in heel India is alleen maar gestegen. Meer dan 95% van de Indianen gebruiken het Internet op hun telefoon, dat is de reden waarom een algemeen verbod op het Internet blijft de meer natuurlijke manier voor de overheid om het intomen van de overlast en het verspreiden van desinformatie.

InternetShutdowns.in een tracker van de gevallen waarin een bepaald district of staat naar verluidt onder een door de overheid opgelegde internet afsluiten. De website verzamelt ook en verzamelt rapporten van over India in dergelijke gevallen. Meer dan 70 exemplaren van Internet afsluiten in 2017 tot en met 134 in 2018, India bovenaan de lijst van landen opleggen van Internet beperking vorig jaar verdienen de titel van “Internet afsluiten hoofdstad van de wereld.”