Siemens eHighway belooft duurzaam goederenvervoer over de weg

Op een afgelegen en zeer koud oude Koude Oorlog militaire basis, niet ver van de grens met Polen, het bedrijf heeft een aangepast deel van de oude baan en draaide het in een snelweg die levert de hybride vrachtwagens met elektriciteit. Het aanbod komt van een overhead-line via een harmonica-achtige pantograaf op de bovenkant van de cabine. Denk elektrische bus of tram je langs dezelfde lijnen. Het verschil met de Siemens Mobility-oplossing is dat het idee kan worden opgewaardeerd tot het maken van een aangesloten netwerk voor vrachtvervoer.
Een begin van de hoek, die moest worden verdisconteerd, was om dingen te draaien onder het wegdek. Slijtage van het wegdek en het feit dat ze onderhouden moeten worden zou dat een route niet haalbaar is. Van alle opties is het nog steeds de overhead kabel idee dat gebleken is dat het meest praktische en meest kosten-effectief. Als voor de voertuigen zelf dan Siemens heeft gewerkt met een verscheidenheid van vrachtwagens sinds 2010 en heeft momenteel een pantograaf ontwerp dat is vrij compact en geschikt voor een verscheidenheid van vrachtwagens. Het zal ook werken graag met hybride of volledig elektrische VRACHTWAGEN soorten.