Apple ‘ s 2019: Macs tot de max, maar niet noemen Siri

Al met al, dan is de MacBook Pro 16-inch was een duidelijke overwinning van Apple dit jaar; een frisse parel in de Mac-laptop kroon. Maar dat gezegd zijnde, MacBook gremlins bleef kruipen rond in de werken tijdens 2019, waaronder gebreken met betrekking tot de nieuwe grotere model…
Verder rekening mee dat de Q3 cijfers, alleen de aanloop naar het einde van September, natuurlijk, dus niet de impact van Apple ‘ s nieuwe MacBook Pro 16-inch (die alleen op de verkoop ging half November).
Merk op dat we in de eerste plaats gericht op de computing kant van Apple in dit artikel – en daarmee bedoelen we Macs in het hoofd – maar we zullen ook ingaan op hoe het bedrijf uitgevoerd elders, zoals in de mobiele arena.
MacBook Pro (16-inch, 2019)
(Image credit: de Toekomst)Super-sized MacBook
Apple bracht in een nogal voetgangers vernieuwt voor de MacBook Air en MacBook Pro – laptops in het midden van het jaar, die een duidelijke teleurstelling is. Dat zei Apple nam veel meer beslissende actie in andere opzichten is het opslaan van de beste voor het laatst met een grotere MacBook Pro 16-inch gaan op de verkoop in November – die vervangen door de 15-inch notebooks, plus de MacBook en 12-inch was gedood.


Het vorige kwartaal, maar, getuige de groei van bijna 10%, en dat was de tweede alleen naar de top van de hond PC-fabrikant Lenovo. Maar nogmaals, Apple ‘ s eigen fiscale Q2 cijfers (gerapporteerd in April) waargenomen in een kleine dip in de Mac-verkoop, met de problemen rondom Intel-processor levert gemarkeerd als niet helpen (waarschijnlijk dezelfde inventaris problemen genoemd door IDC boven – en dit is mogelijk een andere reden voor Apple om te draaien op ARM-chips in plaats daarvan, die heeft lang gekletst te gebeuren voor Macs in 2020).
MacBook verkopen, aan de andere kant zijn niet alle dat ze zouden kunnen worden, hoewel niet echt een oorzaak voor de zorg – en de cijfers we laten hier niet over het effect van de recent gelanceerde MacBook Pro 16-inch.
Dus in 2019 Apple in wezen een nieuwe vorm zijn laptop line-up bestaat uit de MacBook Air, samen met de MacBook Pro 13-inch en 16 inch, en een jaar dat werd anders trundling langs vrij rustig afgesloten met een knal.

Deze zijn opgenomen Zijspan die u toelaat om het uitbreiden van de Mac het scherm van uw iPad, in principe geeft u een tweede beeldscherm voor niets (ervan uitgaande dat u al in het bezit van een iPad, dat is), en voice control , waardoor het vergemakkelijken van verbale commando ‘ s naar je Mac.
(Image credit: de Toekomst)

MacBook gremlins

MacBook verkoop mag alleen zijn zo-zo van wat we verzamelen kunnen, dan maar wat over de iPhone? Volgens de meest recente cijfers van Gartner (voor Q3), Apple getuige geweest van een aanzienlijke daling in de verkoop van 12% in de smartphone markt. IDC, aan de andere kant, gekoppeld Apple als dompelen een veel minder zorgen 0.6%. China is een zorg voor Apple, hoewel, met Huawei enorm vergroten van haar machtspositie; en het is een grote markt waar Tim Cook ‘ s bedrijf kan zich niet veroorloven om te verliezen van haar voet.
De kop nieuws met de super-sized 16-inch laptop is dat we het gevoel het is gewoon de beste MacBook Pro ooit gemaakt. Het grotere scherm is niets minder dan verbluffend, en levensduur van de batterij is fantastisch, een zeer verdienstelijke prestatie gezien de prestaties verpakt in deze machine. Plus Apple heeft zich met pijn op de punten zoals het toetsenbord, is het verwijderen van de veel geklaagd over Vlinder schakelaars en het vervangen met Scissor-switches, het resultaat is het beste toetsenbord ervaring die we ooit hebben gehad met een MacBook Pro.
En als we zeggen krachtige, dan bedoelen we echt krachtig: De Mac Pro 2019 kan worden gespecificeerd met een 28-core Intel Xeon-processor, een 8 TB SSD, en 1,5 TB van ECC-systeem geheugen (ja, de 1500 GB RAM).
Hij coverde de belangrijkste bewegingen op de hardware front in 2019, wat over de software? Apple duwde haar jaarlijkse update voor mac os in de vorm van Catalina, dat was per saldo een solide besturingssysteem versie, die zeker nog wat handige nieuwe functies.

Maar toch, voor de wil van pro videografen die nodig zwaargewicht rekenkracht, dit is een uitstekende machine, en het komt met een bijpassende serieus prijzig Pro Display XDR even premie (met een 32-inch Retina-6K-display).
(Image credit: de Toekomst)

Verkoop verhaal

Per saldo zijn we tot de conclusie dat in 2019 was een goed jaar voor Apple, getuige enkele andere interessante beweegt met diensten zoals de introductie van de Apple TV+, die houdt belofte (zelfs als het er een heeft last van een wat slappe eerste line-up).
Er was niet veel te dislike met de nieuwste release, afgezien van een paar bugs, en waarschijnlijk het grootste knelpunt voor het upgraden van macOS gebruikers is dat Catalina niet langer ondersteuning biedt voor 32-bits toepassingen. Dat is niet echt een probleem voor de meeste software, maar een minderheid die gebruik maken van een aantal oudere apps die nog niet overgestapt naar een andere 64-bits voelde wat pijn.
Ten slotte, denk niet dat Apple alleen was in deze praktijk, ofwel: Microsoft heeft ook de medewerkers luisteren naar Cortana interacties en zelfs Skype-gesprekken (en nog steeds doet, gaat door Microsoft ‘ s huidige privacy beleid).
Apple heeft echter, naar verluidt meer iPhone-11 orders dan verwacht bij de lancering, en de toegenomen orders voor handsets als gevolg. Bovendien, de winst (in plaats van de omzet) blijven bijzonder sterk en weg van andere fabrikanten, volgens een andere recente rapport, dankzij de trouwe klanten in de VS, Europa en Japan.
Een verdere hoofdpijn voor Apple was een vlucht verbod op sommige (oudere) MacBook Pro laptops die werd ingeleid door de luchtvaartmaatschappijen in de VS en over de hele wereld. Dit was na een aantal MacBook Pro 15-inch modellen werden geacht een risico op brand door de Federal Aviation Administration in de VS. Als u een of andere manier gemist, en zijn geïnteresseerd om meer te leren, hier is alles wat u moet weten over de MacBook Pro flight verbod.
Als een werkstation met het aanbieden van de aard van de prestaties van de hoger-spec Mac pro ‘ s in staat, het is scherp geprijsd – alles is relatief, maar dat zei opladen 0 voor de wielen van de machine lijkt eerder te verontschuldigen.

En laten we niet vergeten dat de Mac Pro die ook vertegenwoordigd een grote overwinning voor Apple; het was een lange tijd in de werken, maar het wachten waard. Terwijl veel van wat er geschreven werd over deze pro-gerichte computer gericht op exorbitante prijzen – en-elementen, zoals die idioot dure wielen nauwelijks geholpen – deze PC is eigenlijk een zeer concurrerende werkstation propositie ten opzichte van de rivalen. En het is begroet met een aantal indrukwekkende positieve feedback dus verre van de doelgroep (professionele creatieve types).
(Image credit: Bretagne Hosea-Klein/ AFP/ Getty Images)

Mac Pro plus

Het probleem is dat deze mensen buiten van Apple, en terwijl de gegevens zijn geanonimiseerd, blijkbaar zijn sommige zeer gevoelige situaties zijn betrokken (zoals seksuele activiteit, of zelfs criminele transacties), en het was naar verluidt relatief eenvoudig om te ontdekken wie de opnamen deel van kunnen uitmaken.
Gooi in sommige, wat meer echte innovatie – misschien zullen we zelfs zien dat deze AR-bril, ten slotte, of misschien een bepaalde vorm van AR headset – en de toekomst van Apple zou kunnen worden op zoek rooskleurig inderdaad.
Natuurlijk, de premium+ – dienst is een andere belangrijke release voor Apple in 2019, maar kreeg een beetje wiebelig start op zijn minst in termen van de lancering van de inhoud die wordt vrij schaars in een zeer competitieve veld (maar dat is waarschijnlijk veranderen in de toekomst, om eerlijk te zijn). Wat ook het geval, deze nieuwe media-apps zijn zeker een welkome toevoeging aan de Catalina.
MacBook Pro (13-inch, 2019)
Veel van de koppen draaide om hoe belachelijk duur van de Mac Pro is, en inderdaad als je wilt dat de hoogste spec, je zal moeten betalen en het noorden van .000. Dus ja, het is een eye-wateringly duur, maar dit is een machine gericht op de professionals, niet de consument, en wij hebben te dragen dat stevig in het achterhoofd.
macOS Catalina

MacBook Pro (13-inch, 2019)
(Image credit: Shutterstock; Apple)

Catalina kappertjes

Dus hoe werden Apple ‘ s machinaties met MacBooks tot uiting in de onderneming werkelijke verkoopcijfers? Goed, 2019 werd een beetje omhoog en omlaag verhaal in termen van de stroom van de omzet, met de laatst beschikbare kwartaal de cijfers van IDC (Q3 – op het moment van schrijven), waaruit blijkt dat Apple gedoopt 6% met de Mac-verkoop (de problematiek van de bevoorrading van de een of andere manier waren blijkbaar een deel van deze, volgens de analist van het bedrijf).
Het is niet verwonderlijk dat de 16-inch notebook blijft duur, maar ten minste de entry-level variant is niet duurder dan de vorige 15-inch model.
Er waren ook problemen met sommige MacBook Pro 13-inch 2019 modellen onverwacht afsluiten van zelf naar beneden. Apple toegelaten deze problemen bestaan, en gelukkig voorzien van een correctie die we hier beschreven.
En daarmee bedoelen we de MacBook Pro 16-inch die kwam te midden van een rejigging van Apple ‘ s hele laptop bereik, en gaf ons wat wij beschouwen als de beste MacBook Pro ooit geproduceerd, niet minder.
De MacBook Pro 16-inch misschien een lekker stuk van de kit, maar het kan naar verluidt last van storende gebreken, namelijk ghosting met de display, en de sprekers waardoor vervelende knallende geluiden; voor sommige eigenaars, hoe dan ook. Ten minste het laatste probleem is een software fix inkomende, door alle rekeningen.
Er was zeker een vlaag van actie bij het sluiten van 2019 in termen van nieuwe Mac-producten, zoals je waarschijnlijk al gemerkt. Maar heb deze echt schot in de roos? Kortom, we denken van wel, maar lezen op voor de veel langere en meer diepgaand antwoord.

Mac Pro 2019
(Image credit: de Toekomst)

Siri slipup

Misschien meer zorgwekkend was dat sommige van de gremlins met betrekking tot de nieuwe MacBook Pro modellen, en dat de luchtvaartmaatschappij de vlucht ban. En we zagen een paar macOS beveiliging schrikt dit jaar, zoals altijd, maar niets ernstigs en zeker niets zo schadelijk als het verleden van Apple security hik, hoewel de Siri privacy incident was een duidelijke vlek op Apple ‘ s 2019.
In 2019 is een behoorlijk positief en productief jaar voor Apple, met een aantal verleidelijke nieuwe productlanceringen – hoewel we moesten wachten tot het einde van het jaar voordat we zagen het echt goed spul.
Rechts aan het einde van het jaar, in December, Apple duwde haar nieuwe Mac Pro. Het is een ongelooflijk krachtige PC, en zeer slim ontworpen in termen van het toestaan voor modulaire upgrades en zeer reparatie-vriendelijke (maakt niet uit wat je zou kunnen denken over de machine ‘ s ziet).
Ook iTunes is gedumpt en vervangen door Apple Muziek, Podcasts, Boeken en TV, krachtige en gepolijst apps die veel meer op het geheel. Vooral met de introductie van de Apple TV, die geeft macOS gebruikers toegang tot de nieuwe abonnement aanbieden Apple TV+.

Algemeen dan, de dingen waren niet geweldig, maar niet rampzalig, hetzij – hoewel nu dat Apple niet langer officieel rapporten eenheid verkoop van Macs, deze zijn alle analist schat toch, zo moet worden gehouden met een zekere mate van voorzichtigheid.
(Image credit: de Toekomst)

Afsluitende gedachten

Apple moet inspelen op deze Mac vaart in 2020 – wanneer we zien misschien nog grotere veranderingen, zoals de mogelijkheid van ARM-gebaseerde machines en eerder hebben we al gesproken over – en duwen met die diensten, zoals de Apple TV en Muziek (de laatste overschreden 60 miljoen abonnees in juni van dit jaar), en niet te vergeten: Apple Arcade.
Apple deed struikelen met een privacy-blunder in 2019 als het ging om de AI-assistent (die bevindt zich nu op de Mac evenals mobiele telefoons, natuurlijk, en sindsdien gedaan heeft 2016). In augustus bleek dat de derde partij leveranciers aan het luisteren was naar Siri gesprekken – zij het geanonimiseerd opnamen – in een poging om te verbeteren en beter trainen van de digitale assistent.
Met de introductie van de nieuwe MacBook-modellen schijnbaar komt de onvermijdelijke klachten over verschillende problemen met deze laptop, en 2019 was geen uitzondering in dit verband.
Er was niets massaal spannend in Catalina, maar het is een behoorlijke stap voorwaarts, en even was er niets om echt voor hung up op.
Hoe heeft Apple tarief in de loop van 2019? Dat is wat wij proberen te onderscheiden in dit stuk, een kijkje nemen bij de grote start voor het bedrijf dit jaar, en de positieve vooruitgang, evenals de tekortkomingen en fouten, of zelfs ronduit mislukt.
In alle eerlijkheid, Apple verontschuldigde zich over de zaak en heeft duidelijk gemaakt dat deze praktijk heeft afgesloten, en de derde-partij zijn de aannemers niet langer deel te nemen in de evaluatie en verbetering van de nauwkeurigheid van Siri. Verder, meer in het algemeen, audio-opnames worden niet gebruikt meer, maar liever anoniem, computer-gegenereerde afschriften en alleen voor gebruikers die toestemming hebben gegeven om te proeven van de analyse (door een medewerker van Apple).
Ondanks de kosten, en een aantal van de veel gemarkeerd prijzen eigenaardigheden van de Mac Pro in 2019 is een duidelijke overwinning voor Apple als het gaat om de professionele doelgroep. Voor degenen die het echt nodig hebben de macht, het is een top-notch product die serieus op de toekomst bewijzen zichzelf in termen van reparaties en verbeteringen (en met dit iets prijzig, het voordeel dat niet onderschat mag worden, ofwel).
MacBook Pro (16-inch, 2019)

  • We halen uit de beste en goedkoopste Apple notebooks in onze beste laptops lijst