MediaTek Dimensity 800 zal brengen 5G tot de mid-range


Met meerdere smartphone fabrikanten op zoek naar het schip 5G smartphones in 2020, MediaTek ‘ s Dimensity line-up is goed gepositioneerd om een beroep te veel van hen. De Dimensity 800 zal raken markten in Q2 met partners zoals Samsung, Xiaomi, Realme, Oppo en zelfs Huawei. Misschien horen we er meer over op de CES in 2020 of het MWC in 2020.

De technische specificaties waren niet gedetailleerd op de MediaTek Product Communicatie-Conferentie in China. Maar we weten ook dat het zal worden aangedreven door de Helio M70 5G modem die mogelijk kunnen bereiken doorvoer snelheden van 4.7 Gbps downlink en 2.5 Gbps uplink, en de ondersteuning van zowel NV en de NSA normen. Grafische taken op het Dimensity 800 waarschijnlijk worden behandeld door de Mali-G77 GPU. Het implementeert een nieuwe “Valhall” architectuur die kan worden aangepast naar iets tussen de 7 en 16 shader cores.
(Image credit: IThome)

De nieuwe MediaTek Dimensity 800 zal toetreden tot de 5G SoC familie als een iets meer betaalbare chipset gericht op de mid-range smartphones. Het zal worden onder de Dimensity 1000 en de Dimensity 1000L chipsets in termen van rekenkracht. Men kan verwachten dat het om te concurreren met de Huawei Kirin 800-serie, en Qualcomm Snapdragon 7-serie chipsets.