Opkomende technologieën beveiligen van de cloud

Cloud computing-diensten hebben getransformeerd grote en kleine bedrijven in alle sectoren in de afgelopen jaren en dit is alleen een stijging in het nieuwe jaar. IDC voorspelt dat door 2023, public cloud-uitgaven meer dan het dubbele, kweken van $229 miljard euro in 2019 tot bijna $500 miljard. Echter, ondanks de massale adoptie, het probleem van de cloud security blijft een belangrijke zorg is onder zakelijke leiders – in het bijzonder met datalekken maken van nationale koppen op een dagelijkse basis in de buurt.

Over de auteur

Lee James is de Chief Technology Officer EMEA, bij Rackspace.

Dus, wat kunnen bedrijven doen om dit aan te pakken? Een groot deel van het antwoord ligt in de opkomende technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en automatisering, die nieuwe manieren van beveiligen van de cloud in 2020 en verder.

De uitdagingen van het beveiligen van de cloud