Het aanroepen van de dienst: de 12 meest spannende camera ‘ s van het decennium

Later, een zuster-model voor de GH5, de GH5S, was aangekondigd als een nog-meer-video-centric model, met zijn uitgebreid 4K-opties, waaronder de mogelijkheid om te schieten DCI 4K op hogere frame rates.
Waarom was het spannend: Het bracht een full-frame aan de massa ‘ s
Of ze stonden voor hun design, innovatieve functies of all-round prestaties, dit zijn de 12 die echt rammelde onze shutters, geslepen onze drukkers of in het algemeen inspireerde ons te bereiken voor twijfelachtige fotografische overdrijving.
De grote camera evolutie (2010-2020)
Voordat we het hoofd in de lijst, het is de moeite waard te kijken naar precies waar we vandaan komen sinds 2010. Aan het begin van het decennium, we nog steeds gebruikt op de compact camera ‘ s voor onze alledaagse kiekjes, terwijl je enthousiast over functies, zoals 3D-video en ingebouwde projectoren (ja, echt), die sinds gedaald door de kant van de weg. In eerste instantie verschijnen in 2008, de spiegelloze revolutie was slechts het begin in het begin van dit decennium. Door het einde van het, het is eerlijk om te zeggen dat, terwijl ze nog niet gedood uit de DSLR gewoon nog niet, de diagnose is vrij terminal. Er is ook de niet te stuiten opmars van de smartphone. Begin van cameratelefoons als de Sony Ericsson Xperia X10, Nokia N8 waren verrassend staat in een hardware-gevoel, met 8MP en 12MP sensoren respectievelijk en functies, zoals 720p video bij 30 fps. Maar het is de rekenkundige fotografie onder leiding van Google Pixel telefoons die werkelijk smartphones dan compact camera ‘ s en op het grondgebied van de zogenaamde ‘liefhebber’ camera ‘ s. Natuurlijk zijn er nog veel redenen om te kopen een speciale camera, of het nu DSLR of mirrorless, niet in het minst de beeldkwaliteit bij het bekijken of afdrukken van foto ‘ s op grotere formaten dan een scherm van de telefoon. De komende tien jaar, maar we verwachten dat smartphones meer uitdaging voor de traditionele camera, Dslr ‘ s tot een ding van het verleden, en voor de prijzen naar beneden te komen als de technologie begint te plateau. Tot dan, hier in chronologische volgorde zijn de 12 camera ‘s, telefoons en drones die genomen foto’ s naar nieuwe hoogten in de afgelopen tien jaar…
Samsung NX10 (2010)
Cameras of the decade
(Image credit: de Toekomst)Waarom was het spannend: de Grote sensoren komen te kleine spiegelloze camera ‘ s
Het is je vergeven voor het vergeten van die Samsung ooit een grote speler in de digitale camera ‘ s. Je zou ook kunnen denken dat het was Sony pionier van de spiegelloze APS-C formaat. Maar het was Samsung ‘s APS-C spiegelloze camera’ s die de weg geplaveid hebben op dit gebied. De NX10 was de eerste, het brengen van een 14,6 MP sensor en HD (720p) video opname in een form factor die doet denken aan Dslr ‘ s. Het klinkt niet als veel op de rand van 2020, maar in 2010, het gaf ons een voorproefje van wat komen – zelfs als uiteindelijk Samsung gebogen uit de markt helemaal met zijn laatst uitgekomen in februari 2015.
Tot dan, spiegelloze camera ‘ s gebruik gemaakt van kleinere sensoren waren inferieur aan Dslr – Samsung liet ons zien dat een kleiner lichaam niet per se nodig om een compromis te sluiten.
Fujifilm X100 (2011)
Cameras of the decade
(Image credit: de Toekomst)Waarom was het spannend: Nou, kijk maar
Terug aan het begin van het decennium, Fujifilm vast zat in het slop. Zodra een reus van fotografie film, het was de weg kwijt en was het duwen onderwater compact camera ‘ s, 3D-technologie en andere niche-producten. Geïntroduceerd op de Photokina in September 2010 zijn uitgebracht in het begin van 2011, de X100 is de camera dat veranderde alles voor Fujifilm. Ja, het was nog steeds een niche een APS-C sensor in een “compact” – camera met een vaste lens en een hoge vraagprijs–, maar het liet zien wat het bedrijf in staat was. Het toonde de uitstekende beeldkwaliteit die de rest van de X-serie heeft inmiddels aangetoond, evenals het tonen van nieuwe technologieën die het bedrijf had ontwikkeld, waaronder een hybride optische / electronische zoeker.
Vandaag de dag, de X-reeks en heeft een groot aantal verschillende opties voor, die, terecht, bleek razend populair bij de zowel hobbyisten als professionals. De X100 is waar het allemaal begon.
Sony RX100 (2012)
Cameras of the decade
(Image credit: de Toekomst)Waarom was het spannend: De compact camera werd herboren
Genoemd als een van de beste uitvindingen van 2012 door de Tijd, de originele Sony RX100 is een echte innovatie wanneer het voor het eerst op de markt kwam. Het aanbevolen een één-inch sensor in een pocket-friendly compact camera – iets dat nog niet eerder geweest. Tot dan, beeld sensoren in de compacte camera ‘ s was altijd al klein en weinig energie.
Op dit punt, Canon had vrij veel controle van de ‘premium compact’ markt, met de populaire G-en S-serie modellen. Hier werd een nieuwe rivaal die beloofde dat ze veel minder van een compromis tussen een hoge beeldkwaliteit en draagbaarheid. Dat was de populariteit van deze camera, zitten we nu in de zevende iteratie met de Sony RX100 VII, met een nieuwe versie draaien veel van eenmaal per jaar. Over de jaren heen diverse andere innovaties zijn gemaakt, met inbegrip van 4K-video, supersnelle frame rates, een langere lens en een ingebouwde intrekbare zoeker, maar deze dag kunt u nog steeds kopen en maken goed gebruik van de originele RX100.

Nokia Lumia 1020 (2013)

Een camera die een beroep deed op videografen maar hield ook veel goodies voor foto ‘ s shooters, de Panasonic GH5 is nog steeds een geweldige optie voor een paar jaar op.
(Image credit: de Toekomst)

Waarom was het spannend: Het was, en is nog steeds, de beste DSLR die ooit is gemaakt
Het is eerlijk om te zeggen dat de camera van de wereld is een beetje veranderd in de afgelopen tien jaar. Terug in 2010, ons idee van een cameratelefoon was de Nokia N8 en drones waren nog steeds van militaire vliegtuigen.
Gemakkelijk beschouwd als de meest geavanceerde ‘cameratelefoon’ (een uitdrukking die we horen niet zo vaak in deze dagen) op het moment, het was misschien wel de eerste nagel in de doodskist van speciale compacte camera ‘ s.
Waarom was het spannend: Het pro-niveau luchtfoto ‘ s in de handen van de niet-profs
We eindigen onze lijst met een medium-formaat camera die werd aangekondigd op de Photokina in September 2018, waardoor de weg in de winkels eerder dit jaar.

Leica V (2015)

Het was pas onlangs dat deze barrière werd verbroken door de 61MP Sony A7R IV in 2019, met de Nikon D850 komt redelijk in de buurt met haar 45.7 MP sensor (zie hieronder).
(Image credit: de Toekomst)

En voor degenen zonder film budgetten, de DJI Mavic Air gekocht, die dezelfde mogelijkheid in de handen van ons gewone consumenten, ook. Het raken van de sweet spot tussen betaalbaarheid en hoge kwaliteit, het is nog steeds een van de beste drones die je kunt kopen als je zin hebt proberen je handen op de luchtfoto.
Het is waar dat dit nauwelijks een camera voor de gemiddelde persoon, maar het is zeker niet zo duur als je zou kunnen veronderstellen. Voor werkende professionals produceren billboard-formaat beelden, het is een goede kanshebber, terwijl het geeft ook welgestelde liefhebbers enorme opscheppen ook.
Het gebruikt PureView-technologie, die werkt door oversampling pixels om fijnere details en beter werken bij weinig licht. De sensor was maar liefst 41 megapixels in een tijd waarin anderen waren nauwelijks zal boven de 8 (in feite, de iPhone is nog steeds slechts 12), en had ook een Carl Zeiss lens.
Als je verwachtte te zien van een Pixel of iPhone in deze lijst, die we je niet kwalijk, maar het is misschien wel de Nokia Lumia 1020 dat was de oorspronkelijke cameratelefoon spel-wisselaar.

Canon EOS 5DR (2015)

Cameras of the decade
(Image credit: de Toekomst)

Het is pas onlangs dat de originele Leica V werd vervangen met de Leica Q2, terwijl de nieuwste Sony variant is de Sony RX1 II. Maar de originele Leica V staat nog steeds hoog als een van de tien jaar klassieke camera ‘ s.
Gelanceerd op Nikon ‘s 100ste verjaardag, een 47.5 MP sensor die beantwoord aan de eisen voor hoge-resolutie foto’ s, terwijl op hetzelfde moment zijn meer dan in staat om op het vastleggen van snelle actie. Het werd ook de eerste DSLR aan het behalen van een score van 100 punten van onafhankelijke analisten DxOMark.
Het is moeilijk om te onthouden, een tijd voordat de drone fotografie en videografie wordt een dagelijks onderdeel van het media-landschap. Nauwelijks een TV-productie deze dagen lijkt niet compleet zonder een dramatische overhead shot.
Fujifilm bleek al was er een grote eetlust voor super-grote sensoren in de compacte camera ‘ s. De volgende logische stap een full-frame sensor – kwam met toestemming van de Sony RX1, een jaar later, maar het was de Leica V dat het concept echt wenselijk.
Waarom was het spannend: Een werkelijk schitterende video/foto ‘ s van een hybride camera

Olympus PEN F (2016)

Dus welke fotografische baanbrekers hebben ons het meest opgewonden in de laatste tien jaar? Het is een moeilijke keuze die moest worden teruggebracht van een longlist van tientallen kanshebbers, maar na een vurig debat hebben we teruggebracht tot deze lijst.
(Image credit: de Toekomst)

Het was nog steeds voornamelijk wijdt zijn aandacht voor digitale spiegelreflexcamera ‘ s en willen graag laten zien dat er nog leven in de oude indeling nog, het startsein gegeven voor een spannende duo-full-frame modellen die brak de 50 megapixel barrière voor de eerste keer.
Cameras of the decade
In een wereld die snel te verplaatsen uit de buurt van digitale spiegelreflexcamera ‘ s, de Nikon D850 blijft resoluut populaire camera, met name bij professionele fotografen.
Misschien wel de eerste echt goede compact systeem camera is de Olympus E-M5 Mark II, die kwam met een aantal zeer aantrekkelijke specificaties en zelfs professionele fotografen zitten en kennis te nemen.

Panasonic GH5 (2017)

Een ‘basic’ of ‘entry-level’ model met de beeldkwaliteit van iets veel complexer, het toont aan dat je niet altijd hoeft te investeren enorme proppen van contant geld om iets te krijgen dat levert een fantastisch beeld kwaliteit.
(Image credit: de Toekomst)

Cameras of the decade
Waarom was het spannend: het was de big bang moment voor vandaag camphone
Niet tevreden met het hebben van een sensor, die is 1,7 x groter is dan de full-frame rivalen, deze supersized beest geeft je ook een enorme 102 megapixels om mee te spelen. En dan te bedenken dat we ooit beschouwd als de 24 megapixels, een hoge-resolutie biedt.
Er is ook een scala aan opties die zou eenmaal hebt aangesloten extra nullen aan een vraagprijs, met inbegrip van 4K-video in-body beeldstabilisatie en een zeer capabele AF-systeem.

Nikon D850 (2017)

Cameras of the decade
(Image credit: de Toekomst)

Met duurzaam bouwen en tal van 4K-video-opnamemogelijkheid (inclusief de mogelijkheid om te schieten op 60fps), het was – en is nog steeds – het ideale model voor het nieuwe ras van de ‘content creators’ die niet strikt gebonden aan één type van de output.
Dit is een lichte curveball, maar de Olympus Pen F heeft onze lijst voor een reden dan ook – het was het moment waarop we begonnen met Micro Four Thirds-camera ‘ s als een serieuze ‘grote’ camera ‘ s, veeleer dan als back-up of travel modellen.
Waar ooit u zou hebben gehad om het huren van een helikopter en de bemanning voor de dag, steeds bereikbaar drones bracht dit soort schot voor de massa ‘ s.
Waarom was het spannend:de Micro Four Thirds wordt gaat groot op wenselijkheid

DJI Mavic Lucht (2018)

De Canon EOS 5DSR toonde de wereld dat super hoge resolutie sensoren waren echt haalbaar in organen die niet professionele-alleen bakstenen.
(Image credit: de Toekomst)

Maar het was de PEN F die ons liet zien was het niet alleen mogelijk om een reeks van high-end specificaties, maar ook voor het maken van het ontwerp van de camera is een belangrijk selling point.
Sony ‘ s A7 III veranderd, waardoor de grote sensor voor een publiek dat eerder zou hebben gevonden dat het buiten zijn bereik is.
Waarom was het spannend: We kunnen denken van 102 redenen
Waarom was het spannend: Een magische combinatie van een full-frame en de vaste lens compact

Sony A7 III (2018)

Cameras of the decade
(Image credit: de Toekomst)

Waar de wil van de iPhone, Google, Huawei en Samsung nu loopvlak zeer bekend terrein in het duwen van hun telefoon camera tech, kunnen we een heleboel van dat terug naar de Nokia Lumia 1020.
Door inbegrip van functies zoals optische beeldstabilisatie in de 28mm lens, een touch-gevoelige scherm, een zeer bruikbare elektronische zoeker en snelle autofocus, het sprong naar de top van elke straat fotograaf verlanglijstje.
Waarom was het spannend: Super hoge resolutie sensoren gaan mainstream
Cameras of the decade
Een duurzaam en goed gebouwd lichaam voldaan aan de eisen van professionals, terwijl het biedt ook de aard van de levensduur van de batterij die nog spiegelloze camera ‘ s alleen maar van kunnen dromen.

Fujifilm GFX100 (2019)

Cameras of the decade
(Image credit: de Toekomst)

Full-frame sensoren zodra de reserve van beroeps – of tenminste die met veel van het besteedbaar inkomen.
Cameras of the decade
Cameras of the decade
Door het midden van de 2010s, spiegelloze was het grote verhaal in camera ‘ s, maar Canon heeft duidelijk niet had gekregen van de memo.