Het voorspellen van stress op het werk, met behulp van technologie

EdG: Medische professionals nu label stress als een belangrijke interventie doel. Echter, weinig praktische adviezen gegeven over het bijhouden van de fitness en het bewaken van de stress van een bepaalde gebruiker in het dagelijks leven, of wanneer deze stress moet worden beschouwd als schadelijk. Als we streven naar een vermindering van het dagelijks leven stress, een paradigma-verschuiving in de stress onderzoek nodig is. Hoewel de eerdere stress fysiologie onderzoek is informatief, deze lab-studies op basis van last van een slechte geldigheid als ze gebruik maken van kunstmatige stressoren in onderwerpen vrijwilligerswerk worden blootgesteld gedurende een relatief korte periode van tijd.

Over de auteurs
De technologie maakt het gebruikers bewust te maken van hun ‘optimale emotionele toestand’ en voorspelt hun cognitieve prestaties tot een uur vooruit door de berekening van de gecumuleerde niveaus van cortisol. Cortisol wordt algemeen beschouwd als het stresshormoon. Philips’ EmoGraphy gebruikt huidgeleiding van het model stress. Het kunnen voorspellen van de cognitieve prestaties, EmoGraphy gebruikers in staat stelt om hun optimale prestaties door het nemen van stappen om uit het verblijf van de ‘slechte’ zones die een negatieve invloed heeft op de productiviteit. Dit bewustzijn geeft de gebruikers de mogelijkheid te erkennen van hun stress niveau en dus beter te begrijpen en om te gaan met stress.

1. Hoe reëel een probleem is stress op het werk vandaag?

NN: Mensen zijn over het algemeen op zoek zijn naar een betere balans tussen werk en op zoek te leiden gezonder leven. In dit te doen, ze zijn steeds meer van bewust hoe de stress van invloed is op hun leven. Philips’ EmoGraphy kan werknemers helpen beter te begrijpen stress triggers en hun impact op de dagelijkse stress en de cognitieve werking van de hersenen. Daardoor empowerment van hen tot een beter beheer van hun dagelijkse stress en handhaven van een evenwichtige levensstijl. Ook wordt stilgestaan bij zowel de emotionele en fysieke stress en kan het voorspellen van veranderingen in cognitieve prestaties (stijgingen en dalingen).