Digitale identiteit: het inschakelen van de nieuwe economie

Als onze levens raken steeds meer afhankelijk van het internet, het vestigen van een vertrouwensrelatie wordt het van vitaal belang voor de samenleving. Maar toch, de oude manieren van documenteren en controleren van vertrouwen niet langer geschikt zijn voor het doel: documenten vervalst; statische gegevens wordt gehackt; en de consumenten blijven kiezen voor het gemak over veiligheid. Hackers en malware blijven altijd aanwezig bedreigingen en consumenten moeten nog steeds gebruik maken van antivirus software.

Sluit je ogen en beeld-Brittannië in 1939. Schrap voor een Tweede Wereld Oorlog, het land introduceert de militaire dienstplicht en de Nationale Registratie van een Wetsvoorstel, waarbij iedere burger te voorzien van een nationale identiteitskaart ten alle tijden. Een enkel document, een stuk van de informatie te verifiëren dat u bent wie u zegt te zijn.

Over de auteur

Gus Tomlinson is het Hoofd van de Groep van de Strategie voor de GBG.