Echte draadloze earbuds, vinyl en Alexa: de 10 grootste audio-trends van de afgelopen tien jaar

In plaats van zitten in je oren, deze, ahem, bonephones rest op je jukbeenderen, het communiceren van de muziek die ze spelen door de vibratie van je gezicht botten rechtstreeks naar uw binnenoor. Beethoven gebruikte de technologie om hem te horen piano spelen door het aanbrengen van een staaf op zijn piano en houdt het andere einde in zijn tanden, en hoewel het is al gebruikt voor hoortoestellen en militaire communicatie voor de jaren, alleen in de voorbije jaren heeft het geprezen ideaal voor sport-hoofdtelefoon zoals de AfterShokz Trekz Lucht, waardoor de drager op de hoogte te blijven van hun omgeving tijdens een training.

De laatste tien jaar in audio

sony wh-1000xm3
Bluetooth is enorm geavanceerde koptelefoon kwaliteit (Image credit: Sony)

1. Draadloze hoofdtelefoon