Wat is Amazon S3?

Amazon S3 is de meest fundamentele product in de Amazon Web Services line-up. Bekende en goed beschouwd, is de basis voor de meeste van de Amazon cloud computing – diensten beschikbaar. Zonder dat veel web-applicaties die we gebruiken niet zou functioneren, met inbegrip van Amazon.com zelf.

Om te begrijpen wat S3 is en wat het doet, het is belangrijk om te beginnen bij het begin en het definiëren van het begrip object storage. In tegenstelling tot de bestanden die zijn opgeslagen op uw eigen laptop, die gebruik maken van een hiërarchische block storage-systeem uitgevonden decennia geleden, Amazon Simple Storage Service (of S3) maakt gebruik van object storage die gegevens bewaart als een onafhankelijk object. Een object kan opslaan bijbehorende metadata en object-id. Met object-opslag, er zijn niet dezelfde beperkingen in termen van betrouwbaarheid, snelheid, opslag locatie, of de flexibiliteit als de traditionele opslag van bestanden.