Bajaj komt de elektrische scooter segment met de nieuwe Chetak

Bajaj Auto is officieel uitgegroeid tot de eerste nalatenschap automaker te uitstapje in het elektrische segment met de lancering van de Chetak elektrische scooter.

Terwijl de Bajaj Chetak elektrische scooter al onthulde een paar maanden geleden, de introductie-evenement in New Delhi vandaag zag bevestigingen op de laatste ex-showroom prijs en de verkoop-model.

De Chetak electric komt in twee varianten — Urbane en Premium. Afgezien van verschillende kleur opties, het belangrijkste verschil is de toevoeging van trommelremmen op de voormalige, en schijfremmen op de laatste. De rest van de specificaties zijn gelijk, die zijn voorzien van een 4kW motor die in staat is het produceren van 16 Nm koppel. Een 3kWh lithium-ion batterij voedt de scooter, en heeft een geschat bereik van 95+ km in de eco-modus, en 85+ km op de snellere sport-modus. De topsnelheid ligt rond 80kmph.

(Image credit: Bajaj auto)

Om gemoedsrust te brengen om de renners, de accu is ook IP67 waterbestendig en wordt geleverd met een 3-jaar of 50.000 km garantie (als dat eerder is). Er zijn geen snelle oplossingen voor opladen, en de gebruiker moet het zijn toevlucht tot het gebruik van een standaard huishouden socket, die duurt ongeveer vijf uur te gaan van 0 tot volledige betaling.