Fujifilm X100V: alles wat we tot nu toe weten

De Fujifilm X100-serie is zo iconisch dat het uit onze lijst van de meest opwindende camera ‘ s van het decennium – en nu zijn vijfde iteratie, de Fujifilm X100V, is dichter bij de lancering, althans volgens de laatste geruchten.

Fans houden van deze APS-C -, meetzoeker-stijl compacts voor hun retro eenvoud, beeld kwaliteit, en de manier waarop de vaste brandpuntsafstand kan je dwingen om meer creatief te denken over je fotografie, in plaats van de uitgaven elke wek minuten piekeren over de volgende lens te kopen.

De Fujifilm X100V heeft veel verbeteringen aan te brengen in de serie: we hopen voor 4K-video, ontbreekt in de huidige X100F, betere autofocus, en een nog betere lens. Maar we zullen deze upgrades? Hier is wat we momenteel weten, gebaseerd op gelekte informatie en geruchten.

Fujifilm X100V

We verwachten dat de X100V te behouden in de serie’ klassieke retro styling en compacte form factor, die waarschijnlijk de regel van IBIS. (Image credit: Fujifilm)

Fujifilm X100V: release datum en prijs

  • De Fujifilm X100V zal naar verwachting worden aangekondigd, in begin februari
  • Het is gekletst om een hogere prijs dan de X100F bij de lancering