De 2020 Jeep Compass heeft een 4×4 sneeuw modus die mij uit te schuiven in een sloot

Wanneer de technologie werkt, het is verbazingwekkend en zelfs levens kunnen veranderen. Je vraagt je af hoe u gecommuniceerd zonder een smartphone, of hoe je met mensen verbonden, voordat social media bestonden. Met auto ‘ s, er zijn veiligheidsvoorzieningen die lijken bijna magisch. De auto neemt voor u en vervult en de bewerking die u misschien niet zelf te doen.

Case in point is de 2020 Jeep Compass Trailhawk 4×4 en de Selec-Terrain functie die ik onlangs getest. Het is ontworpen om intelligent beheer van de aandrijving voor u in bepaalde omstandigheden, zoals modderige wegen of sneeuw en ijs. Ik testte de Sneeuw instelling voor een hele week, omdat in mijn omgeving, de sneeuw verplaatst in voor een aantal dagen in blizzard-achtige aandoeningen.

2020 Jeep Compass

(Image credit: Jeep)

Deze 4×4 crossover hield me midden op de weg tijdens een ice storm, zelfs het voorkomen van de auto van de vis-tailing toen ik overgecompenseerd. Ik was verbaasd over hoe het Kompas Trailhawk intelligent beheerd vermogen gelijkmatig op de banden, ook al was ik aan het vechten tegen de algoritmen op keer. Volgens de Jeep verkopers die mij vertelde over hoe Selec-Terrain werkt, de auto detecteert automatisch het slippen op de banden wanneer u Sneeuw-modus. Het voertuig, dan geeft meer koppel naar de wielen die hebben een betere grip op de weg.

In real-time, het is een interessante gewaarwording. Een passagier met mij ook voelde de verandering – de auto lijkt over te nemen van iets. Wat normaal zou gebeuren, zou je fishtail en schuif in de sloot – voelt het meer als de balusters op de auto die u rechtdoor. En, je hoeft niet iets anders, andere dan houd het rijden en vermijd overdrijf.

2020 Jeep Compass

(Image credit: Jeep)

Een andere functie in verband met Sneeuw-modus is dat de Jeep zal gebruik maken van de tweede versnelling wanneer u voor het eerst op de weg, het vermijden van de verleiding om punch het te snel en dan draaien. Dit is vergelijkbaar met wat er gebeurt in andere auto ‘ s van Infiniti en in andere 4×4 voertuigen.