ZombieLoad gewoon niet sterven, met Intel gedwongen om een derde patch

ZombieLoad is een speculatie uitvoering van de kwetsbaarheid, en meer specifiek een ‘MDS’ (microarchitectural steekproefgegevens) variant. Het kan worden gebruikt voor misbruik maken van fouten in de manier van Intel Cpu ‘ s met gegevens omgaan, wat potentieel toestaat dat hackers stelen van allerlei gevoelige informatie, zoals wachtwoorden, browsegeschiedenis en zo voort.
Bekend als L1DES (wat staat voor L1 Gegevens Uitzetting Sampling – verwijzend naar de L1-cache op de PROCESSOR), volgens de security-experts Vast sprak, heeft dit geen invloed op recente Intel-processors – alleen de producten die worden verkocht voor Q4 2018. Bovendien is deze aanval niet kan worden versterkt via een web browser terwijl sommige MDS varianten, waardoor ze aanzienlijk meer gevaarlijk).