AMD vs Intel: die chipmaker heeft processors beter?

Hoewel er geen duidelijke winnaar in de grafische afdeling, onderzoek zegt AMD is de betere optie voor een geïntegreerde graphics, terwijl de hardcore gamers die het niet erg beschietingen uit extra geld voor een GPU zal vinden dat Intel beter is voor gaming alleen – hoewel met Ryzen 3e Generatie AMD is dit verschil te overbruggen. Ondertussen, AMD beter is voor het uitvoeren van vele taken tegelijk uit.
Nog steeds is het mogelijk om minder grafisch intensieve games op een geïntegreerde GPU als de processor heeft. In dit gebied, AMD is de duidelijke winnaar, dankzij de release van de Ryzen 5 2400G dat packs krachtige discrete Vega graphics die beter presteert dan de Intel onboard grafische technologie door sprongen en grenzen. AMD heeft ook gestart met een bijgewerkt stuurprogramma voor de mobiele Ryzen chips, die leidt tot 20% betere prestaties in games als CS:GO en Fortnite.
Maar, zoals we al eerder hebben vermeld, heeft Intel H-serie mobiele CPU chips met AMD-graphics aan boord. Op zijn beurt, dit betekent dat steviger laptops aangedreven door Intel kan nu worden dunner en hun begeleidende silicium footprints worden meer dan 50% kleiner, volgens Intel client computing group vice president Christopher Walker.
Op de high-end, zoals in gevallen waar je het koppelen van uw CPU met een krachtige AMD-of Nvidia-GPU Intel-processors zijn meestal beter voor gaming door hun hogere basis-en boost-clock snelheden. Maar nu dat AMD Ryzen 3e Generatie processoren bieden 15% beter IPC (Instructies Per Klok) prestaties dan hun 2e Generatie collega ‘ s, dat het verhaal begint te veranderen.
Dit alles wordt bereikt met behulp van geïntegreerde Multi-Sterven Interconnect Brug (EMIB) technologie, samen met een nieuw gekunsteld kader dat het mogelijk maakt energie-uitwisseling tussen Intel ‘ s eerste partij verwerkers en derden grafische chips met een dedicated grafische geheugen. En zelfs dan is het nog te vroeg om te zeggen of dit een betere oplossing dan de rasechte AMD notebooks.
Plus, AMD nog steeds zorgt voor een betere Cpu ‘ s voor multi-tasking, als gevolg van hun hogere core en draad telt.
Als je het bouwen van een gaming PC, moet u met behulp van een discrete grafische kaart, of GPU (graphics processing unit), in plaats van te vertrouwen op een CPU geïntegreerde graphics van de games net zo veeleisend als Midden-Aarde: de Schaduw van de Oorlog.
Maar, met Intel Ijs Meer, Intel-processors zijn nu voorzien van de nieuwe Gen11 graphics, die zijn voorzien van meer EUs, of de Uitvoering Kernen, dan de vorige Gen9 graphics. Nu, we hebben het nog niet in onze handen kregen alle laptops aangedreven door Ijs Meer, maar we verwachten een enorme stijging van de prestaties.