Xiaomi, Huawei, en BBK komen samen aan het maken van een Google Play Store alternatieve

The Huawei Mate 30 Pro that launched with no Google services on board
Terwijl het partnerschap is niet geheel onvoorzien, het blijft afwachten hoe effectiever het zal zijn. Succesvolle software allianties niet een gemeenschappelijke waarneming. We gaan ervan uit dat meer smartphone bedrijven zal komen aan boord de loop van de tijd.

(Image credit: Whitehouse.gov)

Als de 2019 Huawei verbod geleerd iets aan de tech wereld, was dat er te veel macht in te weinig handen is gevaarlijk. Huawei en haar zuster bedrijven (zoals Eerwraak) werden op een ‘entity list,’ die niet toegestaan zijn ze te hebben geen zakelijke relaties met een bedrijf gevestigd in de VS. Huawei geprobeerd verzet tegen deze door te kiezen voor verschillende oplossingen en alternatieven, maar er was een bedrijf wiens vertrouwen was onvervangbaar — Google. Meer specifiek, de Play store.