Star Trek: Picard aflevering 3 recapituleren: we zitten met meer vragen dan antwoorden

Over deze aflevering

– Aflevering 3 (van de 10), ‘het Einde is Het Begin’
Geschreven door Michael Chabon & James Duff
Geregisseerd door Hanelle M. Culpepper
★★★

Spoilers volgen.

Bij Starfleet HQ in San Francisco, Picard praat met Raffi, de vrouw die hij ontmoette in de woestijn, aan het einde van de vorige aflevering. Dit is een flashback, en ze zijn allebei nog steeds lid van Starfleet. De officiële verklaring voor de synths going rogue op Mars was een fatale fout in hun OS, maar Raffi vindt dat onzin. Ze vermoedt dat de Tal Shiar. Terug in de dag, bij haar thuis door de beroemde Vasquez Rotsen, Picard vraagt haar om hem te helpen vinden Bruce Maddox. Ze is boos, hem de schuld geven voor haar het verlies van haar baan bij Starfleet. Maar ze weet een goede piloot, Rios.