Waarom zou u schelen over films met hoge frame rates in 2020?

Wanneer het voor het eerst werd gesuggereerd dat 2012 is De Hobbit: Een Onverwachte Reis zou kunnen release in 48 frames per seconde-indeling in de bioscoop in plaats van de traditionele 24fps we gewend zijn, was er een terugslag. Hoge frame rates worden gevierd in games, maar in films en TV-shows, het is het soort ding dat associëren we met onze ouders’ Tv ‘ s wanneer ze in de war met de instellingen – maar dat is een interpolatie effect, in plaats van een film daadwerkelijk wordt gepresenteerd op een hoge frame-rate.

Wat is een Hoge Frame-Rate (HFR)?
High Frame Rate (HFR, verwijst naar een frame-rate hoger dan 25fps voor speelfilms en 30fps in alle andere uitgangen. HFR inhoud biedt meer visuele helderheid door het vastleggen van meer gegevens in de verfilming proces, die vervolgens kunnen worden weergegeven op sommige Tv ‘s – net als LG’ s OLED-schermen met de Alpha-a9-processor – dat kan laten zien native 120 beelden per seconde inhoud zonder motion interpolation.

(Image credit: LG)

Dus hoe ga je vechten dat stigma? Het zal de tijd nemen, en, eerlijk gezegd, meer films uitgebracht in een hogere frame rate dan we nu zien. De laatste om het te proberen was de Ang Lee regie will Smith film Gemini Man, die in de bioscopen te zien van vorig jaar.
U weet waarschijnlijk als de actie film waar de jonge will Smith gevechten heden will Smith. Smith speelt de oudere Henry Brogan, en ‘Junior’, een gekloonde moordenaar verzonden na het origineel. De Junior versie is een CG-creatie gemaakt door effects bedrijf Weta Digital, gebaseerd op de mo-cap van Smith zelf en met semi-procedureel gemodelleerd huid voor het realisme op een microscopisch niveau.
Gefilmd in 4K, 3D en 120fps (hoewel de meeste cinema schermen toonden het in 60fps), de film trok een aantal positieve berichten voor de techniek achter de film, hoewel de recensies waren overwegend negatief. Een criticus beschreven HFR, zoals het maken van “actoren, objecten en zelfs de lucht op een of andere manier dun en raar en nep”. We spraken met de film technical supervisor Ben Gervais, die werkte met regisseur Lee op deze film, over hoe een hogere frame rates kan bieden verbeteringen aan de kijkervaring. “Meestal, niet alleen in het actie genre, maar in films in het algemeen, het is een voyeuristische derde persoon aard van de ervaring, en [Ang] wilden echt de moviegoing ervaring veel meer intieme,” Gervais zegt. “Wat we hebben gevonden is dat hoe meer details je geeft aan een viewer, hoe meer hun ogen als zij. Hoe meer ze vergeten dat het een gewone film scherm, en hoe meer ze meegetrokken in het verhaal.”
Ben Gervais, Technisch Directeur “Dus als een gevolg van dat één van de dingen die we hebben zijn het verkennen van hoge frame-rate, en wat we hebben gevonden is dat hoe meer details je geeft aan een viewer, hoe meer hun ogen als zij. Hoe meer ze vergeten dat het een gewone film scherm, en hoe meer ze meegetrokken in het verhaal.” Terwijl het is niet wat het publiek worden gebruikt, kan het geen kwaad dat sommige filmmakers willen uitdagen traditie, als elke andere film die ze zien is uitgebracht in de standaard 24fps. “Het wordt veel meer een first-person type van ervaring, die op zijn beurt geeft [Ang] meer tools om een verhaal te vertellen, maak dan een kijker zich betrokken voelen bij wat er gaande is, zowel in de actie en het drama, en echt geven u het gevoel van urgentie. Dat iets nu gebeurt tegenstelling tot u slechts een passieve waarnemer.”

(Image credit: Paramount Pictures/Skydance)
Vechten traditie ‘Intimiteit’, zoals Gervais zegt, is misschien wel een voordeel van de presentatie van een film in een hogere frame-rate, dan. Maar wat anders is het voor de kijker om het te maken de moeite waard uitdagende hun traditionele noties van wat films worden verondersteld te zien? “Naast de intimiteit van een deel ervan, er is opwinding in de actie scènes die we hebben. Er is zeker op dit niveau van opwinding die je er kunt krijgen dat je niet op dezelfde manier in een gewone actie film.”
Gervais zegt dat het betekent dat typische film technieken als slow-mo hebben een verschillende functie als je het tonen van een film op 60 of 120 fps – er zijn niet veel slow-mo shots in Gemini Man als resultaat. “Er is een paar shots in slow motion, maar het fundamentele verschil is dat de reden dat je meestal het gebruik van slow motion [in een actie film] is omdat je wilt dat het publiek iets wat ze niet zou kunnen zien met 24 frames, want het is gewoon te wazig. We hebben dat probleem niet, omdat je alles zien. Mensen kunnen nog steeds zien de dingen in real-time, en het zal eigenlijk hebben die hetzelfde effect.” “De reden dat je meestal het gebruik van slow motion is omdat je wilt dat het publiek iets wat ze niet zou kunnen zien met 24 frames, want het is gewoon te wazig. We hebben dat probleem niet, omdat je alles zien. Mensen kunnen nog steeds zien de dingen in real-time, en het zal eigenlijk hebben die hetzelfde effect.”
Ben Gervais “Slow motion in wezen wordt een ander hulpmiddel voor ons. Eigenlijk wordt het een hulpmiddel voor het uitbreiden van een moment – en dat is wat Ang gebruikt voor het in Gemini Man. In tegenstelling tot het tonen van het publiek detail dat ze anders zouden missen, want zij zien alles in detail hoe dan ook, het is echt [omdat] Ang houdt van het moment waar Henry en Junior de gezichten van zijn recht tegen elkaar, terwijl ze worstelen in de catacomben. Hij wil dat de opname langer duren, dus dat is de reden waarom we schieten in slow motion, in tegenstelling tot het gewoon zo dat mensen kunnen zien wat er gaande is.” Zouden We het niet noodzakelijkerwijs eens dat de slow-mo is alleen gebruikt in de traditionele actie films, want van onscherpte – het is zeker zo veel over het uitbreiden van het moment of op zoek naar verkoeling in die gevallen dan ook. Maar het is een interessant punt over de visuele duidelijkheid wordt ook een voordeel van een hogere frame rates.
Wij vragen Gervais wat het zal duren voor een publiek te accepteren van het idee van de films worden gepresenteerd op deze manier. “Zeker is er een publiek aanpassing dient te gebeuren in termen van het krijgen van over de manier waarop het voelt, maar dan is er ook een aanpassing aan de kant van de filmmaker in het aanpassen aan een nieuw instrument. En ergens ontmoeten ze elkaar in het midden, en dat is waar de sweet spot gaat worden. Gemini Man
(Image credit: Paramount Pictures)”Ik denk dat we nog zeker gezien de progressie van De Hobbit-films naar Ang’ s laatste film voordat deze, Billy Lynn ‘ s Long Halftime Walk. [Met] Gemini Man, we hebben zeker had een betere ontvangst bij bepaalde segmenten van de bevolking aan hoe de hoge frame rate lijkt, vooral met jongere doelgroepen, in het bijzonder de onder-30 menigte die veel tijd besteed aan het spelen van videogames en het proberen van dingen zoals VR. Ze hebben een beetje meer van een open mind over wat deze technologie kan betekenen.”
Gervais stelt belang in de opmaak wordt ook een onderscheid gemaakt op basis van de lokale geschiedenis van de cinema. “Ook in de opkomende markten, zoals China en plaatsen, zoals dat, we zien ze het wel een beetje minder – ik zou het niet noemen bagage – maar ze hebben minder van een geschiedenis van de cinema, en dus zijn ze een beetje meer open te spelen met conventies en dingen zoals dat. Dus na verloop van tijd, ik denk dat we er meer en meer acceptatie.”
Gemini Man met de 4K, 3D en 120 fps-indeling maakt het gemakkelijker voor de effecten team vaartuigen die de film volledig CG co-lead, ook. “Bij 24 beelden in 2D, je kunt vaak zoiets als dit doen, maar het probleem is dat het ziet er een beetje mis en mensen praten over de geheimzinnige vallei een beetje en dat soort dingen. Maar het probleem is, wanneer je op de 2K 24fps, 2D, je kunt je vinger niet op zetten wat het probleem is. Je weet dat het verkeerd is, maar je weet niet waarom het verkeerd is – als gevolg van de vervaging van de beweging, vanwege de lage resolutie. “Dus de 120 en de 3D-en 4K daadwerkelijk geholpen de visual effects team, omdat elk frame was scherper. Ze zou kunnen vergelijken met de oude referentie ze hebben wil. Ze trok ton van verwijzing van de pers-optredens, Zal de oude films, Fresh Prince, noem maar op. Ze zouden dus moeten deze verwijzingen voor vrijwel iedere look die jonge zou geven, en dan konden ze kijken en [go], ‘oh, als hij begint te fronsen de hoek van zijn lip doet dit ding dat het niet te doen!’ Dingen zoals dat. Dus dat was erg nuttig voor hen.” “Er is een aantal wariness omdat er pushback van bepaalde mensen … Maar dit is echt gewoon een filmmaker met een andere tool.”
Ben Gervais
We vragen of de waarneming van een hogere frame rates in Hollywood is veranderd sinds de Gemini Man van de release. “Ik denk dat er is. Er is een beetje van de pushback, ook. Ik denk dat wat de mensen beginnen te zien, is dat het een legitiem middel. Er is zeker een aantal wariness, want er is pushback van bepaalde mensen. Ik willen zeggen dat de critici in het bijzonder hebben een felle respect voor de geschiedenis van de cinema…[lacht]. En het manifesteert zich in de mensen een beetje defensief, misschien. Maar dit is eigenlijk gewoon een filmmaker met een andere tool. “Ang is echt probeert te zeggen, met digitale cinema in deze periode, dat we deze honderd jaar van de roemrijke geschiedenis van de film-gebaseerd op de film, en we hebben een aantal grote kunst in die tijd. En Ang heeft een aantal van die grote kunst. Maar tot op dit moment, het is echt al over digitale camera ‘ s wordt gebruikt om gewoon het reproduceren van het uiterlijk van celluloid cinema en alle beperkingen die dat had. [Één] van de beperkingen die deze technologie bracht ons was 24 frames, en dat is de snelheid die we nodig hadden om een soundtrack te werken. Dus dat is wat we gebruiken. Het was geen creatieve beslissing, die 24 was beter dan 25 of 23. Het was gewoon het aantal mensen vestigden zich op.”
Gemini Man is nu beschikbaar op Digitale en op 4K Ultra HD, Blu-ray & DVD op 17 februari, van Paramount Home Entertainment.
Nieuwsgierig naar de Hoge Frame Rate? Bekijk onze handleiding voor het HFR-Tv ‘ s