Hoe de Motorola Razr was bijna een smartwatch, maar het werd een retro-reboot in plaats

Sketches of the Motorola Razr 2019's possible QuickView display designs
We vroegen Steen als er een dramatische mislukkingen in elk van de geteste telefoons, en hij zei: “er was niets dat drastisch veranderd van een architectuur perspectief.
Oorspronkelijk, Motorola heb niet de bedoeling om de bouw van een modern-dag flip-telefoon al. In feite, het bedrijf is van oorsprong beschouwd als het creëren van een draagbaar met een flexibel display wordt weergegeven voordat hij zich op een spiritueel ‘Razr ‘ V4’.
We spraken met Motorola ‘ s Ruben Castano, Vice President Consumer Experience Design, en Carl Steen, Directeur van Product Management, die werkte op de Razr 2019 opnieuw opstarten. De twee werkten op de telefoon van haar oprichting, en bood ons een blik op het proces van het creëren van een clamshell vouwen telefoon.
De bal rolt op de opvouwbare telefoon
Motorola Razr 2019
De Motorola Razr 2019 (Image credit: de Toekomst)Terwijl opvouwbare telefoons zijn pas net raken winkelrekken, de eerste zaden van wat veranderd in de Motorola Razr werden gezaaid, meer dan zes jaar geleden. “Rechts rond 2014 is toen begonnen we te zien dat de technologische vooruitgang op een punt waar het begon zinvol om te kijken naar implementaties voor consumentenproducten”, Castano ons verteld. Voor de context, dat is het jaar van de tweede-generatie Moto G smartphone hit winkelrekken, en het was een paar jaar voordat introduceerde het bedrijf haar innovatieve Moto Mods.

Het krijgen van de individuele aspecten van de Motorola Razr aan het werk was niet moeilijk; het was toen zij kwamen samen voor het volledige pakket.
Steen legt uit, “we gebruikt op veel van de expertise die we op de vorige P-OLED-designs [plastic OLED-scherm] en druk vervolgens shattershield [Motorola’ s shatterproofing scherm van de telefoon tech] en het begrijpen van de verschillende polymeren en wat is nodig voor het maken van een zeer robuust scherm.”
Motorola gevonden klanten waren op zoek naar “iets dat werd meer compact en gemakkelijker te dragen”
“We lieten een paar van de mogelijke toepassingen, één van hen is een opvouwbare type apparaat dat ging van een traditionele smartphone te meer van een tablet en vervolgens tot een groter apparaat.”
Wanneer het type ontwerp werd besloten, dat was toen het echte werk begon. Castano uitgelegd, “vervolgens moesten we echt dubbel op het oplossen van de moeilijke kneepjes van het maken van een opvouwbare apparaat, die zijn echt rond de architectuur, het scharnier en de duurzaamheid van het scherm.”
Het klinkt vergelijkbaar met een smartwatch of fitness tracker die wraps rond je pols, en dat zou een heel ander apparaat aan op de Motorola Razr we uiteindelijk zag.
Als er een ding is dat we met zekerheid kunnen zeggen, is het dat we zijn verheugd om te zien waar fabrikanten nemen opvouwbare ontwerpen naast.

Dat ontwerp klinkt hetzelfde als de Samsung Galaxy Vouw, terwijl een ander concept klinkt opvallend vergelijkbaar met een draagbaar apparaat met de naam van de Nubia Alpha.
De Nubia Alpha wearable dat sport een flexibel display (Image credit: de Toekomst)

Het team begon te experimenteren met ideeën, maar het ging niet rechtstreeks naar de clamshell design dat we vandaag de dag kennen. “Er was veel discussie over intern in termen van wat echt de juiste form factor” Steen told us.
Steen gevonden die de QuickView display veranderd u de manier waarop hij gebruikt zijn telefoon.

Alles staat of valt met het ontwerp

Steen zei: “de consument vertelde ons wat de juiste vorm factor. Dat was klein, draagbaar en compact”.
“Voor alle dezelfde redenen dat de originele Razr eindigde met een kin, maar al snel kwam het besef dat het bereiken van het type van de finesse die we echt wilden, dit kin architectuur, die de perfecte vorm voor de antennes en andere belangrijke componenten van het apparaat”.
Dat betekent dat sommige van hetzelfde ontwerp innovaties die ging in het maken van de originele flip telefoons van het begin van de jaren 2000 werden gebruikt door Motorola weer hier voor het maken van de opvouwbare Razr.
Castano beschreven de hoogte-breedteverhouding als, “een’ sweet spot ‘voor een handheld-apparaat, dat gevouwen in de helft wordt zeer compact”.

“We eigenlijk samen met onze Lenovo R&D-team”, Steen legde uit, “dat heeft gezorgd voor producten zoals de Yoga aanbod van laptops. Ze hadden een aantal scharnier expertise, en tussen de ontwikkelaars en onze ontwikkelaars we beperkt tot de over drie verschillende scharnier concepten.”
Hoe de omslag scherm werkt op de originele Motorola Razr V3 (links) en de nieuwe Razr (rechts) (Image credit: de Toekomst)

“Het was een echt over het afstemmen en optimaliseren van het ontwikkelen tot het product dat we uiteindelijk met.”
Steen legde uit, “het was zodra u bracht hen samen als een systeem dat de uitdaging werd ingrijpend en vereist veel expertise en technische innovatie.”
“Ik heb nog niet echt beseffen, totdat het gebeurt over een periode van maanden. Ik was niet constant op Facebook of voortdurend wordt getrokken in de uitgestrektheid van de typische smartphone-ervaring.
Als een voorbeeld, Steen legde uit waarom was er niet een Qualcomm Snapdragon 855 Plus chipset – de top-end processor als de Motorola Razr gelanceerd – in de telefoon. “De Snapdragon [855 Plus] alleen aan tafel gebracht dingen zoals Quad HD-prestaties. We hebben niet een Quad HD-scherm, dus dat zou zijn geweest overkill.”
Ten slotte was er de display om rekening houden met, als het team behoefte aan een opvouwbaar scherm dat goed… gevouwen.
Het kiezen van welke van deze concepten het beste is voor het apparaat was gewoon over het kiezen van de een, die volgde op het ontwerp opzet beste. Het bedrijf koos voor het ontwerp, dat hadden de kleinste gat wanneer de telefoon was opgevouwen, maar kan ook worden geopend door te draaien.

Lenovo evenement – dat is Motorola ‘ s moedermaatschappij – TechWorld 2016, Moto onthulde een reeks van design concepten.
Een andere vroege concept voor de vernieuwde Motorola Razr (Image credit: Motorola)

Dat geldt vooral voor de Motorola Razr, de tweede grote schaal beschikbaar opvouwbare telefoon en de eerste in een ‘clamshell’ – design dat doet denken aan de oudere flip-telefoons. Het is ontworpen als een opvolger van de iconische Motorola Razr V3, en de twee iteraties dat ging voor.
Elk aspect van de telefoon ging door “het niveau van de componenten testen, zodat er zeker van dat het duurzaam is,” Steen legde uit, “dan zijn we getrouwd [de verschillende onderdelen van de telefoon] samen om hetzelfde te doen.”
“Het stelt de zwakke punten van het systeem en stelt ons in staat om te gaan richten op de zwakke punten, ze op te lossen, en vervolgens terug te nemen naar de accelerated life test opnieuw. Er waren meerdere cycli van dat in het ontwikkelingsproces.”
Wanneer Castano zegt architectuur, doelt hij op de algehele look en onderdelen van de telefoon. “We hebben niet echt uit voor het ontwerp van een Razr vervanging”, aldus Steen.

De test doorstaan

Another early concept for the revamped Motorola Razr
Het blijft te bezien of de Motorola Razr, en opvouwbaar telefoons in het algemeen, de manier veranderen waarop we omgaan met onze draagbare zakformaat apparaten voor het goede.
De laatste fase in Motorola ‘ s quest te maken van de Razr opvouwbare was het testen van het apparaat, zoals een telefoon, en Steen legde uit dat hij gebruik had gemaakt van de telefoon voor ongeveer een jaar voorafgaand aan de release.
Opvouwbare telefoons zijn enkele van de meest innovatieve apparaten die we hebben gezien in de afgelopen jaren, en het maken van een buiging handset vormt wel een paar ontwerp vragen die niet wordt gevraagd wanneer u een traditionele smartphone.
Top-end specs niet precies de prioriteit nummer één, en zou eigenlijk in de weg stond van Motorola ‘ s intentie om een ultra-dun apparaat.
Het scharnier is een ander obstakel dat de Razr team had te overwinnen, maar ze had een aas op hun mouw.
[embedded content]
De 21:9 beeldverhouding van de Motorola Razr is iets wat we hebben gezien van het bedrijf doen voor in telefoons, zoals de Motorola Een Actie die werd ook onthuld in 2019.
Nubia Alpha

Er gaat niets boven ervaring

How the flipping screen works on the original Motorola Razr V3 (left) and the new Razr (right)
Schetsen van de Motorola Razr 2019 is mogelijk QuickView display ontwerpen (Image credit: Motorola)

“Er is een reeks tests die we uitvoeren op al onze smartphones die is opgenomen in de’ accelerated life testing.” Deze tests omvatten de vochtigheid van prestaties, duurzaamheid door middel van alledaagse scenario ‘ s en nog veel meer.
“Het was waarschijnlijk twee en een half jaar geleden, toen we echt teruggebracht op de juiste form factor”, Castano ons verteld. Dat zou te laat zijn gekomen of begin 2017 2018, wat betekent dat het drie of vier jaar voor het team om te beslissen dat ze wilde een clamshell toestel.
“Met dat display aan de voorzijde van het apparaat was niet alleen nuttig zijn in het geven mij de juiste informatie die ik nodig had, maar ook veranderde mijn gedrag op mijn smartphone op een goede manier.”
Motorola gedeeld de onderstaande video op zijn YouTube-kanaal, krijgt u inzicht in het test proces van de Motorola Razr
Steen vertelde ons dat het concept ‘ flexibel genoeg was om daadwerkelijk te passen rond uw pols […] met behulp van de technologie om te voldoen aan uw lichaam.”
Sommigen hebben kritiek 2019 de Motorola Razr om zijn lager dan vlaggenschip specs, maar Motorola niet zien dit als een probleem. “We waren niet het ontwerpen van een vlaggenschip telefoon per se – we waren het ontwerpen van ‘s werelds kleinste opvouwbare telefoon”, aldus Steen.