Essentieel telefoon bedrijf zijn deuren sluiten, orphaning de super-dunne Gem concept

Maar in het persbericht van vandaag de dag van Essentieel belang opgemerkt dat de startup heeft “geen duidelijk pad te leveren [Gem] naar klanten.” Of dat betekent dat problemen opgedoken in het ontwerp, de productie, of ook de financiering is onduidelijk. Het effect, helaas, is dat het bedrijf zal stoppen met de operaties en sluit na 30 April.
Na het staken van de telefoon aan het einde van 2018, het bedrijf gepest wordt een nieuwe telefoon in oktober 2019, genaamd de Gem. Het had een ‘radicaal andere’ vorm factor te zijn: een dunne, lange uitvoering de helft van de breedte van de phablets met de lengte van een gemiddelde telefoon – maar gezien de smalle profiel, het ziet er net als op de afstandsbediening van de TV.