Doet DLSS tot slot leveren? We testten de Nvidia RTX technologie in 5 games

Metro Exodus supports DLSS and has for more than a year now
Deliver us the Moon DLSS in Quality mode
Maar DLSS was nog nooit zo spannend in de praktijk als we dachten dat het zou worden, althans wanneer het voor het eerst gelanceerd. De eerste paar titels met de functie maakte spel visuals een beetje vaag met een bos van aliasing en verwarde texturen. DLSS heeft zeker een lange weg afgelegd sinds dan, en Nvidia vertelde ons dat de laatste AI-netwerk heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de nieuwste DLSS titels. We besloten dus om het uit te testen onszelf. Nvidia's Turing GPUs are just kind of cool
Nvidia ‘s Turing Gpu’ s zijn gewoon een soort van cool (Image credit: de Toekomst)Wat is DLSS?
In Nvidia Turing grafische kaarten zoals de GeForce RTX 2080 en RTX 2060zijn er de Turing GPU-cores, natuurlijk, maar er zijn twee andere soorten core die zijn toegevoegd met deze generatie: RT en Tensor kernen. RT kernen zijn geheel gewijd aan het ray tracing activiteiten, wat betekent dat het rekenkundig dure technologie kan worden gedaan buiten de rastering – de wijze waarop de verlichting is van oudsher zijn weergegeven voor de afgelopen paar decennia.

In combinatie met hardware-versnelde ray tracing, DLSS biedt iets dat AMD grafische kaarten gewoon niet nu. En gezien het feit dat AMD heeft nog een grafische kaart die echt kan nemen op de Nvidia GeForce RTX 2080 Super of RTX 2080 Ti, als je op de markt voor een high-end GPU nu, Nvidia lijkt de keuze gemakkelijk.
We gingen verder en getest DLSS in Control, Monster Hunter Wereld, Metro Exodus, Wolfenstein Youngblood en Leveren ons de Maan. Door deze keuze van de titels die we te zien kregen begin van de implementaties van de technologie door de wil van Monster Hunter Wereld, samen met de nieuwste versies in ons redden de Maan en Wolfenstein.
Metro Exodus No DLSS
In de komende paar maanden en jaren, zien we ook veel meer grote PC-games omarmen van de technologie. We weten al dat de komende zware hitters als Cyberpunk 2077 en Vampire the Masquerade: Bloedlijnen 2 het gebruik van Nvidia ‘ s RTX-technologie tot op zekere hoogte – we weten alleen nog niet precies wat deze spelletjes doen nog.
Een ontwikkelaar van een spel dat ondersteunt DLSS zal uploaden duizenden foto ‘s naar een neurale leren supercomputer op Nvidia’ s end. Vervolgens, bij het spelen van deze games met een ondersteunde grafische kaart, de GPU zal maken van het spelen in een lagere resolutie, dan is de Tensor kernen zal referentie data verzameld door de supercomputer om op een intelligente luxe de beelden te kijken zo dicht mogelijk naar de native resolutie mogelijk.

Nvidia zou het niet bevestigen dat een spel zou komen die dit deed, maar ze had niet ontkennen dat het mogelijk was, dus we hopen dat we zullen zien DLSS gebruikt voor het maken van een aantal echt jaw-dropping visuals in de toekomst.
Metro Exodus ondersteunt DLSS en heeft voor meer dan een jaar nu (Image credit: Deep Silver)

Welke games ondersteuning DLSS al?

Deliver us the Moon no DLSS

  • Volkslied
  • Battlefield V
  • Controle
  • Verlos Ons van de Maan
  • Final Fantasy XV
  • Metro Exodus
  • Monster Hunter Wereld
  • Wolfenstein Youngblood

Wolfenstein Youngblood No DLSS

Afbeelding 1 van 5

Control DLSS with Render Resolution at 2,293 x 960
(Image credit: Infogram; Toekomst)
Afbeelding 2 van 5

(Image credit: Infogram; Toekomst)
Afbeelding 3 van 5

Monster Hutner World: DLSS Off
(Image credit: Infogram; Toekomst)
Afbeelding 4 van 5

Metro Exodus DLSS
(Image credit: Infogram; Toekomst)
Afbeelding 5 van 5

(Image credit: Infogram; Toekomst)

Het leven in de echte wereld

Test system specs
Nog, wanneer je probeert te sluipen rond en voorkomen dat je vermoord door een mutant, deze kleine details zal waarschijnlijk niet worden opgemerkt.

Maar, DLSS is alles over deze Tensor kernen. Deze kernen eerst te zien was in Nvidia Volta Gpu ‘ s, die waren gericht op creatieve professionals en datacenters en waren volledig gericht op AI-workloads. Terwijl de Tensor kernen gevonden in consumentgerichte Nvidia Turing kaarten niet zo krachtig als je zou zien op een Tesla V100, ze zijn nog steeds krachtig genoeg om een verschil te maken voor de gemiddelde consument.
Control DLSS with Render Resolution at 1,720 x 720
Wolfenstein Youngblood DLSS in Performance mode

Afbeelding 1 van 2

Control No DLSS
Monster Hutner Wereld: DLSS Uit (Image credit: Capcom)
Afbeelding 2 van 2

Metro Exodus is technisch gezien is de oudste DLSS uitvoering die we getest hebben voor dit stuk, maar het is ook een van de beste – het laat zien hoe talentvolle het team meer dan bij 4A Games echt is. De prestaties van de getankte brandstof is niet zo groot als sommige andere titels, maar de kwaliteit is zeer vergelijkbaar.
Monster Hutner Wereld: DLSS Op (Image credit: Capcom)

We hebben getest dit alles op onze PC thuis met de specs die genoemd wordt aan het recht op een resolutie van 3,440 x 1.440, en we hebben een heleboel screenshots (hier is een imgur link zodat u kunt zien dat de verschillen duidelijker) en nam de gemiddelde framerates.
Wanneer de Nvidia GeForce RTX 2080 Ti gelanceerd, geen van deze technologieën zijn echt beschikbaar, recht uit de poort, waardoor we wachten tot de release van Battlefield V om te zien ray tracing in een echte game – en zelfs dat was een beetje teleurstellend. Zodra we zagen eindelijk de functie in games als Metro Exodus en Controle, maar we waren in staat om te zien waarom het ray tracing is echt de toekomst van games.

Afbeelding 1 van 3

Het antwoord is nee, maar dat betekent niet dat de tech is niet geweldig en kan niet worden een deel van de reden waarom koop je een nieuwe RTX grafische kaart. De tech is nog steeds niet genoeg games voor ons om te zeggen dat het absoluut essentieel is voor PC-gamers om te springen over, maar als je in het ray tracing en 4K gaming, het doet echt dingen te verbeteren.
Controle Geen DLSS (Image credit: Oplossing)
Afbeelding 2 van 3

Toegegeven, de line-up van games die eigenlijk ondersteunen deze technologie is vrij klein op het moment dat – ook al is het aanzienlijk toegenomen sinds het voor het eerst gelanceerd. Terwijl geenszins een uitputtende lijst van alle AAA-en indie-games die gebruik hebben gemaakt van de techniek, we gingen verder en vermeld de grootste DLSS games hieronder.
Controle DLSS met het Renderen van Resolutie 1.720 x 720 (Image credit: Oplossing)
Afbeelding 3 van 3

Op de PC, dit spel niet precies de beste reputatie als het gaat om optimalisatie, echter, en als u problemen ondervindt bij het raken van die gouden 60 fps, deze optie kan de moeite waard zijn voor u. De game voelt zo veel beter op dit frame rate, en is de hele reden dat Monster Hunter: de Wereld is zo groot op de PC.
Controle DLSS met het Renderen van Resolutie 2,293 x 960 (Image credit: Oplossing)

Dit is de desktop systeem gebruikt voor het testen van DLSS
CPU:
AMD Ryzen 9 3900X (12-core, omhoog naar 4,6 GHz)
CPU Koeler: NZXT Kraken M22
RAM: 32 GB Corsair Vengeance @ Van 3200 MHz
GPU: Nvidia GeForce RTX 2080 Ti
Moederbord: ASRock X570 Phantom Gaming X
SSD: Samsung 860 Evo 1TB x 2, van de ADATA XPG SX8200 480GB x 1
Voeding: de EVGA SuperNOVA-1000 G+
Case: CoolerMaster H500P Mesh
Het is een beetje vreemd dat de beste DLSS implementatie is te vinden in een indie game, dat is nu net een jaar, maar dat is wat er gebeurd is. Oorspronkelijk gelanceerd in oktober 2019, Leveren ons de Maan kreeg een enorme DLSS en ray tracing patch terug op de CES in 2020, en het is echt vond het spel naar het volgende niveau.

Afbeelding 1 van 2

Wolfenstein Youngblood DLSS in Quality mode
Metro Exodus Geen DLSS (Image credit: 4A Games)
Afbeelding 2 van 2

Het was ook het eerste spel dat het implementeren van de technologie in drie lagen: de Prestaties, Evenwichtige en Kwaliteit. En we kunnen je vertellen uit eerste hand dat wanneer het in Kwaliteit-modus, zult u niet in staat om het verschil te weten tussen dat en het spel draait op native resolutie zonder DLSS – buiten de massale 38% meer fps op zijn minst.
Metro Exodus DLSS (Image credit: 4A Games)

Dus, DLSS klinkt behoorlijk gruwelijk, toch? Nou, het geheel is – maar de effectiviteit van de technologie van de soort varieert over titels. We kunnen het daarbij laten, maar we hebben toegang tot een stelletje zieke computer hardware en een hoop games met DLSS – compatibiliteit, zodat we testten vijf van de beste DLSS games onszelf om te zien hoe de technologie werkt en hoe ver het is gekomen sinds het eerste hit op de straten.
Wolfenstein Youngblood DLSS in Balanced mode
Als Controle voor het eerst gelanceerd, het was in wezen de poster kind voor wat Nvidia ‘ s RTX-technologie zou kunnen doen. En, terwijl het kwam ver na de Metro Exodus, de DLSS uitvoering was helaas niet zo goed.

Afbeelding 1 van 4

Monster Hutner World: DLSS On
Verlos ons van de Maan geen DLSS (Image credit: Vast Producties)
Afbeelding 2 van 4

Het is duidelijk dat DLSS heeft een lange weg afgelegd in het laatste jaar of zo, en het is zeker een punt waar we hier op TechRadar zal worden zodat het bij het gamen in onze downtime. Maar is het genoeg om te verkopen aan potentiële klanten op een Nvidia GeForce RTX grafische kaart op zijn eigen?
Verlos ons van de Maan DLSS in Performance modus (Image credit: Vast Producties)
Afbeelding 3 van 4

Als een bonus, we werden verteld door Nvidia dat dit niet de volle omvang van wat DLSS kunnen bieden in de toekomst. Toen we aan het praten waren we met hen dreef het idee dat het niet zozeer het opschalen van de afbeelding van een lagere res tot een hogere res, het zou leuk zijn om een spel dat echt leunde in de super-de bemonstering, met AI te maken met een hogere resolutie en het schalen van het weer naar beneden, vergelijkbaar met wat we zagen met Ubersampling in The Witcher 2.
Verlos ons van de Maan DLSS in Gebalanceerde modus (Image credit: Vast Producties)
Afbeelding 4 van 4

Er zijn zeker een aantal verschillen, natuurlijk. Aliasing (kartelige randen) in de gordijnen in de achterkant van de scène is veel erger met DLSS ingeschakeld, en er is minder detail, met name in de kleinere objecten, zoals de telefoon-kabel op het bureau in de voorkant van ons.
Verlos ons van de Maan DLSS in Quality modus (Image credit: Vast Producties)

Het eindresultaat is een opwaardering dat ziet er een stuk beter dan de checkerboard opschaling gevonden in de PS4 Pro of de Xbox Één. Het idee, na al, is een verhoging van zowel de visuele kwaliteit en prestaties zonder het breken van je hardware. Een heleboel mensen, onszelf inbegrepen, hebben traditioneel een spel te 1800p als het niet helemaal goed op 4K en DLSS is mogelijk het einde van die dagen.
Deliver us the Moon DLSS in Balanced mode
Deliver us the Moon DLSS in Performance mode

Afbeelding 1 van 4

In dit spel, wanneer u DLSS u kiezen tussen twee rendering resoluties, en in de onderste een terechtkomt waardoor het spel er zeer zacht, zelfs met de grote stijging van de prestaties. Er is niet veel van een verschil tussen het spel weergegeven op 2,293 x 960 en de native resolutie van 3,440 x 1.440, echter, zodat we steeds dichter bij een punt waar het een no brainer om te raden.
Wolfenstein Youngblood Geen DLSS (Image credit: Bethesda Softworks)
Afbeelding 2 van 4

Wolfenstein Youngblood kreeg zijn DLSS update rond dezelfde tijd als ons redden de Maan, en is een goed voorbeeld van hoe ver de technologie heeft sinds haar oprichting.
Wolfenstein Youngblood DLSS in Performance modus (Image credit: Bethesda Softworks)
Afbeelding 3 van 4

Wanneer de Nvidia onthulde haar Turing architectuur aan de wereld op Gamescom 2018, waren er twee belangrijke technologieën die het beloofd zou de beste grafische kaarten van Nvidia , afgezien van de verpakking: ray tracing en diep leren super-sampling, of DLSS.
Wolfenstein Youngblood DLSS in Gebalanceerde modus (Image credit: Bethesda Softworks)
Afbeelding 4 van 4

Aliasing slecht wordt in de Performance-modus, maar dat is te verwachten op dit punt. Wat geweldig, hoewel, is dat omdat dit zo ‘ n snel spel waarbij framerate echt toe doet veel, kunt u omhoog van 100 fps met ray tracing ingeschakeld door te gaan met de Balanced DLSS instelling op 3,440 x 1.440 (met een 2080 Ti, natuurlijk).
Wolfenstein Youngblood DLSS in Quality modus (Image credit: Bethesda Softworks)


Met Controle, maar we raden het verlaten van DLSS uit als u de hardware hebt om te raken van 60 fps op de gewenste resolutie.

Waar komt al dat laat ons?

Monster Hunter Wereld was niet de eerste game met DLSS compatibiliteit, maar het vormt nog steeds de meest iteratie uit van de hoop die we hebben getest. De prestatie heeft een enorme opleving wanneer het is ingeschakeld, maar u zult merken dat het beeld is veel waziger en minder gedetailleerd in de DLSS versie.

Met een dergelijke grote DLSS uitvoering, dit spel ziet er gewoon fenomenaal, en absoluut iedereen in staat moeten stellen in dit spel als ze de mogelijkheid hebben.