Star Trek: Picard aflevering 4 samenvatting: Een ventilator favoriete personage joins Picard van de bemanning van

Over deze aflevering

– Aflevering 4 (van de 10), ‘Absolute Openheid’
Geschreven door Michael Chabon
Geregisseerd door Jonathan Frakes
★★★★

Spoilers volgen.

Op een verlaten planeet genaamd Vasthi, Picard bezoeken een aantal van de Romulan vluchtelingen hij geholpen te vestigen. Dit was 14 jaar geleden, toen hij nog een admiraal met Starfleet. Hij ontmoet Zani, de leider van een groep die bekend staat als de Qowat Milat – Romulan warrior nonnen en zo leren we later, vijanden van de Tal Shiar. Ze zijn op zoek naar een jongen, Elnor, die Picard lijkt te hebben een voorliefde voor. Hij leest hem van De Drie Musketiers en ze genieten van een plek voor de play-schermen. Dan Picard krijgt een telefoontje van Raffi: synths hebben aangevallen Mars.