China pakt op Vpn ‘ s in een poging om de controle coronavirus bericht

Veel Chinese burgers hebben steeds meer verdacht van de regering cover-ups en sommige zijn zelfs begonnen met het zoeken naar informatie over de uitbraak van alternatieve nieuwsbronnen. Bijvoorbeeld, het dagelijkse verkeer te GreatFire ‘ s FreeBrowser.org waarmee Chinese gebruikers ongecensureerde buitenlands nieuws, artikelen, is bijna verdubbeld sinds de stad Wuhan is in quarantaine geplaatst eind januari.
Met een VPN-gebruikers in China toegang kan krijgen tot het internet zonder beperkingen gewoonlijk opgelegd door het land van de Grote Firewall. Echter, de Chinese overheid vaak beperkt VPN-gebruik tijdens de verjaardag van het bloedbad op het Tiananmen-Plein en tijdens andere politiek gevoelige perioden door het blokkeren van de servers die nodig zijn om verbinding te maken met een VPN.