De prachtig ingetogen nav display op de 2020 Jaguar XE is ongeëvenaard

De Connected Navigation Pro functie toont een kaart met gemakkelijk te herkennen aan grijs en zwart, groen gras en blauwe meren. Ik heb getest de Audi A4 en de andere auto ‘ s vele malen, en zij maken gebruik van Google Earth. Het is leuk, maar kan een beetje verwarrend en te gedetailleerd.
Ik reed de XE alle hoeken van de stad en keek naar de display aan de voorzijde van mij, via de voice-gestuurde functie suggereren bestemmingen. Ik vond hoe functioneel het was. Als u nodig hebt om naar een bibliotheek of in een restaurant, de auto biedt visuele en auditieve begeleiding. Veel auto ‘ s gebruik maken van extra franje, maar ze doen niet echt helpen als je te laat bent voor een vergadering of echt honger.

2020 Jaguar XE
(Image credit: Jaguar Land Rover)

2020 Jaguar XE
Auto ‘ s rijden deze dagen is het een oefening in de interface van onmatigheid. Omdat auto bedrijven bieden een kleine pictogrammen en overal gebruik maken van een breed palet van kleuren, dat doen ze. Ik heb vaak voelde alsof ik was rijden in een auto met elke widget ingeschakeld. Op de XE, het is meer gestroomlijnd.

Met excuses aan Audi en diverse andere autofabrikanten, de beste auto nav display in een auto is in de 2020-Jaguar XE. Ik werd weggeblazen door de heldere en duidelijke gerichte steun, die weergegeven wordt in het dashboard boven het stuurwiel. De lijnen zijn helder, de kleuren zijn ingetogen en het feit dat het zo functioneel – helpt u op uw bestemming aankomen – is een grote bonus.
(Image credit: Jaguar Land Rover)

Het display is ook functioneel voor vele andere redenen. Met slechts een paar tikken, ik was in staat om het configureren van de display om aan te tonen me de indicator van de snelheid en de kaart (linksaf). Ik kon zien dat twee draaiknoppen, één waarin de snelheid en één met mijn Rpm ‘ s. Ik was in staat om volledig uit te schakelen bestanden en nav en ziet alleen de collision avoidance functies. Die laatste instelling is bijna optimistisch. Zie je alleen de motorkap van de auto en vervolgens de indicatoren van de problemen. Ik hou van om het eenvoudig te houden op momenten, vooral als ik aan het rijden vele uren op een snelweg. Ik hoef niet eens te zien dat mijn snelheid – ik heb het met de adaptive cruise control functie, en kan de auto aan te passen aan het verkeer automatisch. Plus, kunt u de snelheid in de virtuele Heads-Up Display (HUD) die wordt weergegeven boven de motorkap.
De rommel
Terug naar het nav scherm, dat wel. Hier is de belangrijkste factor bij het rijden van deze dagen. Ik wil graag minder rommel. De belangrijkste display tussen de stoelen op het dashboard kunt tonen punten van belang, de dichtstbijzijnde benzinestations (Jaguar gebruikt het woord benzine), en zelfs subtiliteiten, zoals de snelheid te beperken. Dat is allemaal prima – misschien een passagier bij je hebt die kan inzage van deze gegevens. Er is een tijd en een plaats voor meer opties van de interface in auto ‘ s. Ze kunnen echter ook storend zijn.
De XE display boven het stuur is trim genoeg dat ik niet vind mezelf een blik op het vinden van voorwerpen in de buurt van mij. De focus ligt op de bestemming.
2020 Jaguar XE
(Image credit: Jaguar Land Rover)In de toekomst auto ‘ s, we zullen veel meer van dit. Aanpasbare interfaces zullen weten wanneer we zijn moe of hebben gereden voor een lange tijd, en ze gaat uit van extra interface-eigenschappen.
U hoeft alleen maar te rijden (of de auto te laten rijden), en je kan niet eens nodig dat alle media functies. Eerlijk gezegd, het doel is om u te helpen bij het bereiken van uw bestemming op dat punt. Ik heb nooit reden moe of hongerig, maar ik kon zien hoe de subtiele zwarten en grijzen u toelaten om zich te concentreren en te verwijderen afleiding.
Ik wil meer auto ‘ s zou volgen. Ik kan het inschakelen van elke navigatie-steun in het kader van de zon in de XE. Ik heb net de voorkeur dat de meeste van hen uitgeschakeld. Het hielp me doen wat ik het meest van hou: alleen rijden.
2020 Jaguar XE
(Image credit: Jaguar Land Rover)Op De Weg is TechRadar de regelmatige blik op de futuristische technologie in vandaag de heetste auto ‘ s. John Brandon, een journalist die schrijft over auto ‘ s voor 12 jaar, zet een nieuwe auto en met de cutting-edge tech door de gangen per week. Voor één doel: het vinden van die nieuwe technologieën zullen ons leiden naar een volledig zelf-rijdende auto ‘ s.