Ransomware: de cyber dreiging dat blijft geven

Tactieken, zoals deze aanvallers bedreigen hun slachtoffers met een dubbele klap. Als een slachtoffer weigert te voldoen aan het rantsoen van de vraag, moeten ze geconfronteerd worden met de mogelijkheid dat grote hoeveelheden zeer vertrouwelijke, persoonlijke informatie kan worden verspreid op de Donkere Web. En toch, zelfs als ze voldoen en betalen, is er geen garantie dat de criminelen zal u niet verlaten hun systemen vergrendeld of verkopen uit de opgenomen gegevens. Gestolen gegevens wordt vaak gebruikt als extra leverage te dwingen van een betaling. Experts raden ooit toegeven aan losgeld eisen.

Over de auteur
Een effectieve manier van controleren als de gegevens afkomstig zijn van uw systemen is de tag van bepaalde gegevens, stelt van tevoren met de dummy informatie. De techniek bestaat uit het zaaien werknemer en de klant databases met synthetische identiteiten – de informatie met betrekking tot made-up persona ‘ s die alleen wonen in uw systemen in de databases. Watermerken gegevens samen met een combinatie van automatische en handmatige onderzoeken van technieken is een sure-fire manier om uw digitale risico van blootstelling tot ver buiten de grenzen van uw netwerk. Geautomatiseerde tools het snel detecteren van de watermerken in de open web bronnen en minder beveiligde ondergrondse forums, terwijl de handmatige onderzoek is nodig voor de meer strak gecontroleerde Donkere Web forums.

Patrick Martin, Senior Threat Intelligence Analist, Skurio.