HTC Vive Kosmos binnenkort gemengde realiteit en betere tracking dankzij de nieuwe frontjes

Wat HTC was niet klaar om te praten over in detail, maar bracht tijdens onze chat is een nieuw product met de naam Project Proton.
Details zijn schaars, maar HTC zegt dat het zal worden een nieuwe mixed reality headset (denk aan Augmented Virtualiteit weer) en lijkt op de ski-bril met een gekleurde voorkant.
Wat is netjes, hier is dat elk van deze headsets kunnen worden gekocht als een one-off product in de vorm van een stand-alone VR headset, of u kunt kopen een van hen en wissel de frontjes te krijgen van de functies die u wilt.
Belangrijker nog, alle drie van de nieuwe frontjes / VR headsets compatible is met het origineel Vive Kosmos en Viveport App Store, evenals SteamVR, wat betekent dat al uw aankopen tot nu toe zijn nog steeds veilig. Drie frontjes, maar niet driemaal de prijs Als we het aan de CEO Yves Maitre, hij legde de nadruk op het feit dat deze frontjes zijn bedoeld om de deur te openen naar meer ervaringen zonder de noodzaak om te investeren in een nieuwe hoofdtelefoon, elke paar jaar. De externe voorpaneel kan worden verwisseld als het bijhouden van hardware groeit en evolueert of als ontwikkelaars verschuiving van het volledige VR AR Mixed Reality en Augmented Virtualiteit, HTC ‘ s term voor ervaringen die 80% digitaal en 20% op basis van objecten in de echte wereld. Dat is het uitgangspunt van de Vive Kosmos XR dat brengt hoge kwaliteit XR passthrough camera ‘ s te Vive Kosmos voor de eerste keer. Met behulp van Vive Sync HTC zal in staat zijn om virtuele objecten in de echte wereld ruimtes – zoals de bestuurskamer of omgevingen waar mensen samenwerken – waar ze vervolgens kunnen worden getweakt en interactie met. Natuurlijk, voor gamers op zoek naar een betere tracking ervaring, Maitre is het duwen van de Vive Kosmos Elite die gebruik maakt van een externe tracking draagvlak en basisstations meer nauwkeurig te volgen hand beweging – een probleem sommige reviewers hebben aangehaald bij het schrijven over de HTC Vive Kosmos. Aan die einde, HTC zegt dat het frontje zelf zal beschikbaar zijn voor $199 (ongeveer € 150, AU$299) later dit jaar, of als een compleet pakket met de HTC Vive Kosmos headset voor $899 (ongeveer € 699, AU$1,350). De laatste headset / draagvlak HTC bereid is de Vive Kosmos te Spelen, een entry-point voor de eerste keer een VR-kopers, die worden verondersteld om de kloof te overbruggen tussen zelfstandige VR headsets en PC-systemen met een vier-camera ‘inside-out’ tracking systeem (in tegenstelling tot het basis Kosmos die gebruik maakt van zes camera ‘ s) en dient te worden meer betaalbaar dan de huidige Vive Kosmos op de markt nu. Het idee, Maitre zegt, is dat u kunt starten aan de onderkant van de voedselketen met de Kosmos te Spelen, en vervolgens een upgrade naar de Kosmos Elite en de Kosmos XR wanneer u klaar bent, terwijl u nog steeds een geweldige VR ervaring langs de weg.
The HTC Vive Cosmos Elite with the new external tracking faceplate.
De HTC Vive Kosmos Elite met de nieuwe externe tracking voorpaneel. (Image credit: HTC)
Is drie een menigte? Wanneer Maitre en GM van Noord-Amerika Dan O ‘brien uit te leggen, HTC’ s denken logisch is – waarom zou je vak mensen in één ervaring bij de behoeften van de gebruikers zijn zo enorm verschillend? Waarom niet iets betaalbaar op het eerste en vervolgens een upgrade-kunnen na verloop van tijd als de technologie bestaat? Dit zijn zeker goede punten, maar je zou ook kunnen betogen dat de drie headsets / frontjes op de top van de Vive Pro en Vive Pro Oog voor enterprise klanten, plus de Vive Focus en Vive Focus Plus dat het beter hebben gedaan het buitenland dan hebben ze in de VS en Europa – misschien op weg in de bijzonder modderige wateren.

Vandaag, HTC heeft drie nieuwe varianten van de HTC Vive Kosmos VR headset – Vive Kosmos Elite, Vive Kosmos XR en Vive Kosmos Spelen – dat de handel van de originele headset inside-out tracking voorpaneel om een van de drie nieuwe frontjes, elk voorzien van een nieuwe, afzonderlijke functie.
Al deze headsets vallen verschillende prijspunten en klantenbestand, maar ze zijn ook het delen van een echt niche markt met steeds meer niche-hardware: elk van deze platforms die ondersteuning nodig hebben, specs die moeten bijhouden en de klant onderwijs dat is tot op dit moment, vaag op zijn best. Het is een stuk van het draaien van platen.

Dat is niet om te zeggen dat dit idee niet hebben van zijn verdiensten, maar met zo veel opties, al zijn er, moet men zich afvragen of fragmentatie van de markt verder is de oplossing VR moet nu…
Project Proton kon nemen gemengde realiteit naar de volgende level… uiteindelijk. (Image credit: HTC)

Project Proton – de XR Headset van de toekomst

De binnenkant van het voorste schild, twee camera ‘ s zal in staat zijn om real-world objecten, en uit de beelden die we na het interview, de hoofdtelefoon lijkt te bieden voor zowel PC aangedreven en draadloze modaliteiten.
Project Proton could take mixed reality to the next level... eventually.
Dit zou waarschijnlijk al iets HTC zou hebben weergegeven uit op het MWC in 2020 deze week had het niet geannuleerd is, en voor nu gaan we gewoon moeten wachten tot volgende maand de Game Developers Conference of zelfs E3 2020 om meer te leren.
Na een tumultueuze paar maanden, heeft HTC drie nieuwe producten die zij hoopt haar vlaggenschip, de VR headset weer op de kaart – goed, zorg dat headsets, meervoud.