Honda Civic Sport Line

Vanaf € 19,805 (,750), de Honda Civic is een betaalbare optie voor degenen die op zoek zijn naar ruimte voor kinderen, boodschappen, bagage, of het leven in het algemeen. Echter, de prijs springt als je naar de cijfers, en de bereik-topping EX Sport Line (als we negeren de Type-R) zal u terug £25,510.
De Honda Civic is een familie hatchback dat biedt praktische terwijl ze nog steeds iets van een sportievere look. De Civic Sport Line vindt dat een stap verder met een racier esthetische binnen en buiten – voor degenen die op de school lopen willen ze misschien ergens anders.
Voeg een scheutje van de metallic lak (net als de Obsidian Blue op die van ons) en je bent op zoek naar £26,035.
Honda Civic Sport-Line design en rijden
Zoals we hebben gezegd, de Honda Civic EX Sport Line wordt geleverd met een sportievere look dan de entry-level model. Extra body work is voorzien van een low-level achterspoiler, die zit op de plank splitsen van de achterruit in twee, een voor-en zij-skirts en een grote, volle-breedte-diffuser achter – het leveren van betere aerodynamica. We reden
(Image credit: TechRadar)
Honda Civic EX Sport Line
Motor: 1.0 V-TEC TurboVermogen: 124bhp0-62 mph: 11.2 secondenTop snelheid: 126mphBrandstof-efficiency: 45.6 mpgPrijs: £26,035 Je krijgt ook groter, 17-inch zwarte wielen en extra zwarte trim rond de ramen, toe te voegen aan de sportieve esthetische.
Het lichaam is aan het werk dat wordt uitgevoerd via de achterste is het zicht verminderen, die wordt verder verminderd door de toevoeging van de spoiler op de Sport Line, die snijdt een stuk van het uitzicht achter. De spiegels zijn, maar een redelijke grootte die je met een fatsoenlijk zicht op de line out van elke zijde van de auto.
Naar binnen, en de rode stiksels op de stoelen, deurpanelen en het stuurwiel zijn een knipoog naar de Sport Line referenties. De stoelen zijn comfortabel, en er is genoeg ruimte in de rug, geschikt voor een paar volwassenen, of een trio van kinderen.
Er is goed nieuws voor de passagiers achterin (hoewel dat helaas niet iedereen die vast komt te zitten met het midden sport) als hun stoelen zijn ook verwarmd, samen met de twee op de voorzijde. Dit is een familie hatchback, de Civic biedt ook een grote boot, met ruimte voor een paar grote vlucht gevallen en een aantal extra zakken.
De cabine is ruim en praktisch, en zet uw voet op de koppeling en druk op de Start/Stop-knop aan de rechterkant van het stuurwiel de Civic Sport Line te leven.
Het kan alleen een 1.0 liter motor, is voorzien van een turbo en Honda ‘ s VTEC-technologie, wat betekent dat het nog steeds heeft de mogelijkheid om te verrassen en te inspireren. Dit is niet een auto die gaat win je geen drag-races, maar het is nog steeds de stuwende u van 0-62 mph in ongeveer 11 seconden, met een stop snelheid van 126mph.
De agile handling draagt bij aan het plezier, zodat u veegt de Honda Civic luidruchtig door de bochten met de auto vasthouden aan de weg, terwijl de grote remmen zorgen dat u snel stil. De zes speed gear shift is wendbaar, waardoor het veranderen van de up-en down een eenvoudig. Afbeelding 1 van 7

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 2 van 7

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 3 van 7

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 4 van 7

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 5 van 7

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 6 van 7

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 7 van 7

(Image credit: TechRadar) Honda Civic Sport Line specs en tech
De Honda Civic is uitgerust met een 7-inch touchscreen display (in de SR spec lijn en hoger) in het hart van de midden-console biedt toegang tot navigatie, audio, telefoon bellen en diverse andere instellingen van de auto.
Het loopt van de firma Honda Connect-interface, die is meer basic dan sommige van zijn concurrenten, maar over het algemeen is het nog steeds functioneel. De interface is intuïtief, en er zijn fysieke knoppen aan de rechterkant van het scherm waarmee u een snelle toegang tot de belangrijkste functies (Wonen, Audio, Telefoon, Nav).
De verschillende functies hebben een tijdje duren om te laden, maar het is onwaarschijnlijk dat geen echte problemen. U kunt verbinding maken via Bluetooth streamen, zodat je je muziek op de stereo-installatie, en ook het maken en ontvangen van oproepen.
Er zijn op het wiel knoppen waarmee u het beheren van binnenkomende en uitgaande oproepen, evenals het instellen van het geluidsniveau en overslaan radio stations/tracks. De EX Sport Line Civic is uitgerust met een 11-luidspreker set-up (een upgrade van de acht in lagere specs), het verstrekken van allesomvattende geluid met een stevige basweergave.
Als u overweegt de Honda Civic, is er een manier om het verbeteren van de infotainment-ervaring – door aan te sluiten op je smartphone. Honda Connect ondersteunt Auto Android en Apple Carplay, die ziet uw telefoon core apps gespiegeld aan de Civic weer te geven.
Een USB-poort bevindt zich achter de wireless charging pad met de pad biedt een eenvoudige manier om uw telefoon, als het ondersteunt de draad-free technology). Sluit uw telefoon in de auto en de Civic interface zal wijzigen, geeft u toegang tot core-apps zoals Apple Maps, Google Maps, Spotify, berichten, WhatsApp en nog veel meer.
Wij vinden dat bij het gebruik van Apple CarPlay, de interface is sneller en betrouwbaarder. Terwijl de navigatie aangeboden door Honda ‘s op voorraad systeem werkte goed, wij vinden Apple en Google’ s kaarten apps meer feature-rijk. Afbeelding 1 van 13

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 2 van 13

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 3 van 13

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 4 van 13

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 5 van 13

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 6 van 13

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 7 van 13

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 8 van 13

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 9 van 13

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 10 van 13

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 11 van 13

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 12 van 13

(Image credit: TechRadar)
Afbeelding 13 van 13

(Image credit: TechRadar) Er is nog een digitale display in de Honda Civic, die met het tweede bedieningspaneel in het instrumentenpaneel. Hoewel het niet de gehele ruimte, met fysieke temperatuur van de motor en de benzine meters aan weerszijden van het, het is nog steeds een redelijke grootte en levert nuttige aanvullende informatie, zoals de maximumsnelheid, navigatie-aanwijzingen en beller-ID-naast het standaard toerental, snelheid, tijd en buitentemperatuur.
Een array van driver aids zijn ook beschikbaar, van adaptive cruise control en lane assist om de druk van het rijden van lange afstanden automatische ruitenwissers en verlichting, waardoor je minder dingen om te onthouden als je verder gaat.
De automatische verlichting zijn high-beam assist, de ultra-heldere lichten worden ingeschakeld wanneer de Civic detecteert geen op-komende verkeer in slecht verlichte gebieden. Echter, wij vinden dat het soms een beetje in de war, inschakelen als de andere voertuigen in de buurt waren.
Gelukkig kunt u het uitschakelen van de auto high beam-functie als u vind het lastig.
Er zijn ook blind-spot indicatoren op de spiegels die het handig om u te waarschuwen voor auto ‘ s cruisen langs en als u dat proberen uit te gaan terwijl er iemand is die de Civic een pieptoon u, u te waarschuwen voor het dreigende gevaar.
Pop de Honda Civic in de achteruit en je krijgt een beeld van de achteruitrijcamera op het scherm verschijnen, helpen om u te begeleiden naar een plek, of het manoeuvreren in een lastige situatie.
De Honda Civic Sport Line biedt iets anders aan uw standaard familie hatchback. Het blijft nog steeds de praktische zaken die u wilt – 5 zitplaatsen en fatsoenlijke boot in de ruimte, maar met een edgier kijken en omgaan dat zou niet uit het gevoel van plaats op een track.
Het hoeft niet de meest geavanceerde technologieën op de markt, maar er is nog steeds een brede selectie van functies en wat er is, goed werkt. Als u op zoek bent om te verplaatsen uit de buurt van de norm, de Civic EX Sport Line biedt een interessant alternatief.
John McCann is het krijgen van achter het stuur geven je een andere kijk op de rijkdom van de auto ‘ s – en de tech in hen – die vandaag beschikbaar zijn. Van super-snelle sport auto ‘ s aan de tech-verpakt hatchbacks, hij zal je door middel van een scala van merken, modellen, vermogen en prijs-tags in zijn reguliere TR Schijven kolom.