Motorola Razr vs. Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip
Geen telefoon heeft vreselijk snel op te laden – de Z Flip maxes op 15W ten opzichte van de 18W voor de Razr – maar Samsung opvouwbaar heeft de mogelijkheid tot draadloos opladen, dat Motorola ‘ s niet.
Wat is dit? Dat de clamshell opvouwbare smartphone is nog steeds in de kinderschoenen staat, en beide van deze bijzondere apparaten werden voor het eerst op de markt en werden gebouwd in verschillende labs die niet elkaar op de hoogte te ontwerpen. Dus hoewel we misschien het gevoel sterker over een over de ander, ze zijn verschillende benaderingen om de uitdaging van de bouw van een typische smartphone vouw in de helft.
Dus zonder verder pontificating, hier is precies hoe de Motorola Razr en Samsung Z Flip verschillen, sectie voor sectie.
Samsung Galaxy Z Flip
(Image credit: de Toekomst)Motorola Razr vs. Samsung Z Flip prijs-analyse
De Motorola Razr is geopenbaard in November 2019, en ondanks de vertragingen te wijten aan de problematiek van de bevoorrading, werd de eerste opvouwbare op de markt met de lancering op 6 februari 2020 in de VS. De Samsung Z Flip zeer snel gevolgd, met een inleiding op het Samsung Unpacked op februari 11, 2020 en een release op 14 februari.
Door eenvoudige prijs vergelijking, de Razr kosten meer bij $1,499 (ongeveer € 1,350, AU$2699) dan de Z-Flip, die verkoopt voor $1,380 / 1.300 pond (ongeveer AU$2,050). Voor telefoons met weinig of geen bonus functionaliteit, dit is een steile prijskaartje. Het is niet te ver weg van de Samsung Galaxy Vouw, die $1,980 / £1,900 / AU$2,900
Dat is niet het hele verhaal: de Razr is exclusief verkrijgbaar bij luchtvaartmaatschappijen in de VS en het verenigd koninkrijk (Verizon en EE, respectievelijk), terwijl het verkrijgbaar zal zijn in Australië op 24 februari vanaf JB HiFi en Telstra. De Samsung Z Flip genoten van een bredere AMERIKAANSE release van AT&T en Sprint als retailers zoals Best Buy en de Samsung website,
(Image credit: de Toekomst)Motorola Razr vs. Samsung Galaxy Z Flip design
De overeenkomsten tussen beide apparaten – clamshell foldables met een interieur weergegeven over de grootte van een standaard smartphone – logenstraffen hun werkelijke verschillen, zowel in ontwerp en gebruik. Laten we beginnen met de voor de hand liggende. Ja, beide telefoons de dichtgevouwen in een voetafdruk van ongeveer de helft van de grootte van uw typische smartphone, waardoor ze gemakkelijker in te passen in kleine zakken. Dat maakt ze dikker, hoewel de Razr is de dunnere van de twee.
Dat komt omdat Motorola koos om te doen herleven van de originele Razr v3 ontwerp: een slanke telefoon met een kortere top einde die plooien in de geschulpte “kin” aan de onderkant. Het is zeker een throwback kijken, en terwijl haar verende scharnieren laat het snap open en gesloten, er is te veel spanning te houden van de telefoon openen in een andere hoek.
Niet zo met de Samsung Galaxy Z Flip. Deze telefoon open kan blijven op vrijwel elke hoek, en er is zelfs extra functionaliteit wanneer op deze manier gebruikt, in wezen het splitsen van het scherm op in twee delen voor, zeg, hands-free selfies.
Samsung Galaxy Z Flip
(Image credit: de Toekomst)Dat is vertegenwoordiger van hun gebruikerservaring filosofieën. De Razr is bedoeld om gebruikt te worden geopend of gesloten, met een Snelle Blik mini scherm voor selfies en controleren van de tijd of meldingen. De Samsung Galaxy Z Klep kan worden gebruikt op een verscheidenheid van hoeken, zodat de buitenkant display is zeer klein, meestal gebruikt voor het tijd-en basic-media-knoppen – maar het zal een voorbeeld van uw gesloten-telefoon selfies.
De laatste grote zaak te wijzen: de Razr is compacter, maar het ontbreekt ook een SIM/microSD slot, wat betekent dat bent u vast met de bijgeleverde 128 gb opslagruimte. De Samsung Z Flip heeft een SIM-slot, maar, nogmaals, geen microSD-slot.
Zo ver als vingerafdruk sensoren, de Razr ‘ s kin-gemonteerd scanner is onregelmatig en de enige echt registers als de vinger precies rechtop. De Z-Flip is een aan de zijkant gemonteerde sensor gelegen in de power-knop, geïmporteerd groothandel van de Samsung Galaxy S10e, voelt meer vergevingsgezind in het lezen van vingerafdrukken, Afbeelding 1 van 2

(Image credit: de Toekomst)
Afbeelding 2 van 2

(Image credit: de Toekomst) Motorola Razr vs. Samsung Z Flip display
Een ander omstreden strijdtoneel voor foldables is goed, het opvouwbare display. Als clamshell toestellen, zowel de Razr-en Z-Klep zijn interieur schermen die zich ontvouwen in lengte vergelijkbaar met een standaard smartphone-display. Het is hun materiaal, dat maakt een verschil.
De Razr is een kunststof 6.2-inch P-OLED-scherm, net als die van de Samsung Galaxy Vouwen. Het is dun, en je kunt voelen dat het scharnier en een telefoon oppervlakken onder wanneer er met een vinger overheen. Het werkt net als een display op een andere smartphone, maar de breedte van de resultaten in een smalle 2.142 dubbel x 876 pixels resolutie, die we hebben gevonden is zo slank dat de video werd afgetopt op 720p op YouTube.

Als dat nog niet genoeg is, de Z-Klep wordt geleverd met Android-10 out of the box, dat is te verwachten voor elke telefoon lancering in 2020. Maar de Razr komt met Android-9, ontbreekt op universele donker modus en nieuwe navigatie-opties – aantal van die Motorola heeft toegevoegd aan de Razr op maat toevoegingen in ieder geval, maar niet helemaal hetzelfde.

Afbeelding 1 van 2

U betaalt een beetje een prijs voor het voorrecht te vouwen: beide telefoons hebben verschillende beschermende maatregelen rond hun voornaamste schermen die in de weg van de interface. De Razr ‘s dikke kin maakt het een beetje vervelend om toegang te krijgen tot een bottom-mounted navigatiemogelijkheden, terwijl de Z-Flip’ s dikke bumper van kunststof (voor het eerst toegepast in de herziene Galaxy Vouwen om te stoppen met de gebruikers van het afpellen van de screen protector) wordt eigenlijk in de manier van toetsen of de navigatiebalk.
(Image credit: de Toekomst)
Afbeelding 2 van 2

Op basis van de ervaringen met de eerder uitgebrachte telefoons van beide merken, we zijn bereid om de inzet van de Z Flip beter presteert dan de Razr in termen van prestaties van de camera. Maar het is niet zo veel van een blowout als voorheen te krijgen hoeveel Motorola toestellen’ camera ‘ s zijn verbeterd.
(Image credit: de Toekomst)

Typisch, onze versus stukken pick-naast de zeer vergelijkbare telefoons te onthullen granulaire maar cruciale verschillen. Met de Razr en Z Flip, die verschillen veel duidelijker. In het algemeen, de Z-Flip heeft betere specificaties en een scherper display, terwijl de Razr heeft een meer slanke, aparte uitstraling.
Beide apparaten hebben ook kleinere front-facing camera ‘ s op de top van hun interne geeft – voor video-chatten, zeggen, of gewoon om een selfie terwijl het scherm geopend is. De Razr ‘s 5MP f/2.0 lens is prima en duidelijk genoeg, hoewel we verwachten dat een beetje duidelijker foto’ s uit de 10MP f/2.4 shooter op de Z-Spiegelen.
De Motorola Razr nog steeds respectabele specs, maar ze zijn meer in lijn met de mid-range telefoons, niet prijzig vlaggenschepen. Het packs een Snapdragon 710 processor, 6GB RAM en 128 gb niet uitbreidbaar opslag. In onze testen, dit was genoeg voor normaal gebruik, surfen op het web, het bekijken van media en gaming. De lager dan verwachte chipset en RAM niet lijken om de telefoon terug.

Afbeelding 1 van 2

In een ander gevolg van het ontwerp, de Motorola Razr komt met een kleinere 2,510 mAh batterij dan de Galaxy Z Flip is dan 3300 mAh capaciteit. We hebben niet gekregen om te testen de Z-Klep, maar die puur op basis van cijfers leiden wij verwachten langere levensduur van de batterij.
(Image credit: de Toekomst)
Afbeelding 2 van 2

2020 is begonnen met een knal een paar clamshell foldables hebben op de markt bijna gelijktijdig met een duel, dan is het beter apparaat. In de ene hoek, de terugkeer Motorola Razr, en in de andere, de verrassing Samsung Galaxy Z Flip.
(Image credit: de Toekomst)

Motorola Razr vs. Samsung Galaxy Z Flip-camera ‘ s

Tenslotte is er de voorkant schermen. Wanneer opgevouwen, beide apparaten hebben een kleine tot kleine glazen displays voor het controleren van de tijd, het zien van meldingen, en het voorbeeld van selfies. De Razr heeft een veel grotere 2,7-inch (600 x 800) scherm, die goed genoeg werkt, terwijl de Z-Flip ‘ s 1.1-inch (300 x 112) scherm is nauwelijks genoeg om tijd te volgen, hoewel je het kunt gebruiken om een voorbeeld van een selfie als je het niet erg loensen.

Afbeelding 1 van 2

(Image credit: de Toekomst)
Afbeelding 2 van 2

(Image credit: de Toekomst)


De Z-Flip heeft een grotere 6.7-inch AMOLED-display en Samsung beweert, het is gemaakt van een ultra-dunne flexibele glazen, dat is een ontwikkeling die phonemakers zijn-jagen om te produceren een superieure opvouwbare apparaat. Maar dat is in de vraag, gezien het feit dat systeemdemontages zoals die door JerryRigEverything hebben geleden groeven en krassen van duller materialen zoals een plastic display.
De Z-Flip, aan de andere kant, pakt de Snapdragon 855 Plus chipset, 8GB RAM-geheugen en 256 gb opslag – en on-device ruimte zou kunnen zijn grootste voordeel is, gegeven noch apparaat kan worden gekocht in grotere configuraties, noch kunnen zij uit te breiden via microSD.

Aan het einde van de dag, dat is spannend. Concurrentie leidt tot lagere prijzen, prikkelt innovatie en trimt wat we niet leuk. Terwijl zowel de Razr-en Z-Klep zijn dingen die we graag, met inbegrip van basis foldability en een aantal leuke features die gebruik maken van de indeling zijn er nog dingen die we willen, zoals een betere levensduur van de batterij, uitbreidbare opslag en een hoofdtelefoonaansluiting (altijd naar vragen).
(Image credit: de Toekomst)

Motorola Razr vs. Samsung Galaxy Z Flip prestaties

Samsung Galaxy Z Flip
Samsung Galaxy Z Flip

(Image credit: de Toekomst)

Samsung Galaxy Z Flip
Samsung Galaxy Z Flip

Afbeelding 1 van 2

De Motorola Razr is één 16MP f/1.7 camera neemt fatsoenlijke selfies, maar we vinden het moeilijk om zich te concentreren voorzijde van de foto ‘ s via de mini-display. Volledig open, de camera deed het goed in het daglicht en unremarkably bij weinig licht, terwijl de Night Vision mode geholpen. De oppervlakkige kennis van de andere modi zijn typisch van Motorola, met de pret, maar niche-aantrekkelijk Cinemagraph en steunkleur afronding van de meer typische panorama en de slow-motion video.
(Image credit: de Toekomst)
Afbeelding 2 van 2

Beide apparaten volgen dezelfde strategie: een van de belangrijkste camera-instellingen die kunnen worden gebruikt voor selfies wanneer de telefoon is gesloten (via de eerder genoemde mini-schermen), maar die zullen vooral foto ‘ s nemen terwijl de telefoon is geopend.
(Image credit: de Toekomst)

Motorola Razr vs. Samsung Galaxy Z Flip batterij

Hopelijk is dat genoeg informatie om iedereen te helpen die ‘ s plukken tussen deze foldables, maar het is ook een blik in de toekomst van mobiele telefoons. In de komende jaren, we zouden niet verbaasd zijn als het vouwen van functionaliteit komt naar goedkopere telefoons totdat het is een standaard perk dat niet duwen typische smartphone functionaliteit tot premium prijzen.
Terwijl de Samsung Galaxy Z Flip overstraalt de Motorola Razr in verschillende (maar niet alle) categorieën, we moeten bevestigen dat de clamshell foldables in hun vroege dagen. Dit zijn twee ontwerpen die de aanpak van het probleem – hoe kan smartphones folden? – vanuit twee verschillende richtingen.
Op papier versus een vrij schoon vergelijking: de Samsung Galaxy Z Flip is een meer krachtige telefoon, full stop.

(Image credit: de Toekomst)

Conclusie

Dat is niet een verschil in lay-out, per se: beide telefoons pack batterijen in de bovenste en onderste helften van de telefoon, per iFixit de Motorola Razr en de Galaxy Z Flip systeemdemontages. We kunnen alleen maar veronderstellen het is een keuze in te pakken zo veel in de beschikbare ruimte, en de Z-Flip lijkt om meer ruimte te hebben.
De Galaxy Z Flip wint – op papier tenminste, als tekorten hebben betekende dat we nog niet gekregen van onze handen op de telefoon langer dan een 24-uurs periode. Maar de dual-12MP f/1.8 hoofd + 12MP f/2.2 ultrawide lenzen maken het een superior pakket, vooral gelet op hoe goed een soortgelijke lens duo werkte in de Samsung Galaxy S10e.
Duurzaamheid is ook een vraag voor de Razr. Om plat te vouwen, het heeft een uniek ontwerp dat sust het scherm in het scharnier. Na een tijdje en een paar plooien, audible kraakt stoten elke keer dat het apparaat wordt schoot open. Het is niet precies een indicator van de kwaliteit, maar het is zorgwekkend – en iets van de Z-Flip niet doen.