PS5 vs gaming laptops – wie wint de strijd voor gamers’ cash?

Laten we niet vergeten dat dit zijn nieuwe laptop verkopen we het over als goed. In tegenstelling tot de PS4 en Xbox Één, bestaande gaming laptops zullen worden forward compatibel, wat betekent dat ze in staat zal zijn om games te spelen die naar de PC in de komende vijf of meer jaren. Zeker, ze kunnen niet spelen ze dat goed, maar je kunt altijd pas de instellingen (in tegenstelling tot op spelcomputers) om een speelbare ervaring.

Zelfs zonder te weten wat de specificaties van de PS5 en Xbox Series X, is er een goede kans dat gaming laptops kunnen overeenkomen met de twee aankomende consoles als het gaat om prestaties.

Terwijl de macht is niet een probleem, de prijs is zeker. We weten niet veel over de PS5 de prijs op het moment, maar het is een behoorlijke wedden dat het zal worden onder de 0/£500. Terwijl dat is vrij duur voor een spel console, het is belachelijk goedkoop voor een gaming laptop, en ik heb het gevoel dat de PS5 zal zeker verslaan gaming laptops op dat de prijs voor een tijdje, vooral als Sony zich realiseert dat de PS5 s 8K gaming ambities.
(Image credit: Shutterstock)

En, terwijl games consoles zijn het nemen van een aantal slechte gewoonten van gaming Pc ‘ s en laptops, zoals de invoering van de verplichte updates en dag één van patches, u hoeft niet te maken hebben met een crappy Windows-10 update – iets gaming laptop eigenaren worden geplaagd door.
Sony zal in staat zijn om de kosten van de PS5 naar beneden door het kopen van onderdelen in bulk. Dat is het voordeel van het hebben van een enkel bedrijf achter een enorm populair product. Gaming laptops hebben die luxe niet – ze zijn gemaakt door tal van verschillende fabrikanten. Tijdens dit heeft zo zijn voordelen, vooral meer keuze voor de consument betekent dit dat de kosten van het bouwen van gaming laptops hoger is, en dat de kosten wordt doorberekend aan de klanten.
Sony en Microsoft zullen strijden voor dezelfde markt, zodat we konden zien elk bedrijf de verkoop van hun consoles op een verlies in een poging om de overhand te krijgen. Immers, ze kunnen het geld dat ze verliezen door het nemen van een verlaging van de games die ze verkopen, net als de PS Plus-en Xbox Live services abonnement weer iets laptop makers niet kan doen.
Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat er een gaming laptop die zal overeenkomen met de PS5 de prijs en prestaties bij de lancering – tenzij Nvidia begint weg te geven haar Gpu ‘ s op de laptop makers gratis. Iets dat ik niet denk dat de onderneming zal overwegen.

(Image credit: Shutterstock)Verkoopcijfers Maar hoe zit het met de verkoopcijfers? Ik heb nog geen idee hoeveel eenheden Sony en Microsoft zal verkopen tijdens de volgende generatie, de PS4 verkocht heeft ongeveer 106 miljoen eenheden. Ondertussen heeft Microsoft zijn terughoudend over Xbox Één van cijfers, en ik denk dat het zou geluk te hebben verkocht voor 50 miljoen.

Vorig jaar was een goed jaar voor PC-gaming verkoop, dus dat is misschien een hoger aantal van de voorgaande jaren (als gaming laptop en desktop verkoop van waren op een neerwaartse trend), maar als we zeggen: er zijn gemiddeld 20 miljoen gaming laptops verkocht een jaar – en dit is me gul zijn – dan zou vijf jaar duren overeenkomen met wat Sony verkocht van de PS4 in zeven.
Ondertussen, de schoonheid van een games console is de betaalbaarheid en eenvoud. Als je een PS5, moet u er zeker van dat zelfs in vijf jaar tijd, het zal blijven spelen PS5 games. Je hoeft niet zenuwachtig check out de minimale specificaties van een spel om te zien of uw apparaat zal draaien.
Plus, er is ook een Nvidia GeForce Nu, de game-streaming-dienst die het potentieel heeft om te draaien op een laptop met een internet verbinding in een gaming laptop. Met het nieuws dat Cyberpunk 2077 is de lancering op GeForce Nu, er is een goede kans dat uw gehavende oude laptop kon afspelen van CD Projekt Red grafisch veeleisende game beter is dan het origineel PS4 en Xbox Één consoles – internet verbinding het toelaat, natuurlijk.
Dus, is Nvidia recht om te zeggen dat gaming laptops zijn de meest populaire consoles? Verrassend, op een manier die het is. Maar ook in veel andere opzichten is het niet.

Onlangs, Nvidia ‘ s CEO Jensen Huang beweerde dat Nvidia-aangedreven gaming laptops zal winnen van de PS5 en Xbox Series X de meest populaire ‘console’ in de wereld – een vrij gedurfde bewering, maar hoe waarschijnlijk is het?
(Image credit: Nvidia)

Dit alles verhoogt de gaming laptop bevolking nog verder. Op zoek naar pure verkoopcijfers, er is eigenlijk een zeer goede kans dat Nvidia gaming laptops zal verkopen meer dan de PS5 tijdens zijn leven. Als u denkt dat gaming laptops als een geheel, als een gaming console, dan zeker, het zou de meest populaire gaming console in de wereld.
Maar is het eerlijk om te bellen met een gaming laptop een game console? Ik denk het niet. In feite, het doet een slechte dienst aan zowel de gaming-laptops en game consoles.

(Image credit: Shutterstock)

Wat maakt een console een console?

Zo, dat is ongeveer 160 miljoen euro in zeven jaar. Maar wat over gaming laptops? Dat is moeilijker te traceren, maar een verslag van vorig jaar door de International Data Corporation (IDC), met de titel de Kwartaal Wereldwijd Gaming Tracker, prognose dat in 2019 zal er 19,4 miljoen zendingen van gaming laptops.
Games consoles deze dagen moeten duren ongeveer vijf jaar voordat een nieuwe generatie aankomt, dus zelfs als u alleen de meest krachtige gaming laptops zullen in staat zijn om te concurreren met de PS5 bij het van start aan het einde van 2020, u kunt er zeker van zijn dat in vijf jaar tijd de meerderheid van de gaming laptops.
Maar dat is niet echt belangrijk. Wat is belangrijk is dat met de lancering van de PS5 en Xbox Series X, moderne games niet meer worden tegengehouden door de zeven-jaar-oude tech in de PS4 en Xbox Één. Dit zal leiden tot een meer meeslepende en ambitieuze games in de toekomst – en dat is iets dat PC-gamers zijn in staat om te profiteren van een zo goed.
De beste gaming laptops bieden zo veel meer dan alleen gaming. U kunt ze gebruiken voor werk – dankzij hun krachtige Gpu ‘ s, gaming laptops kunnen uitstekend werkstations voor 3D-artiesten, bijvoorbeeld. Ze zijn altijd gaat om veel meer mogelijkheden dan een game console.
GeForce Now
Dus, als gaming laptops blijven verkopen zo goed als ze doen, en de PS5 verkoopt hetzelfde als de PS4, wat onwaarschijnlijk is, gezien het feit hoe goed PS4 omzet – dan Nvidia misschien niet al te ver naast. Zeker, Nvidia sprak alleen over de Nvidia-aangedreven gaming laptops, maar ook met AMD ‘ s recente renaissance, de overgrote meerderheid van de gaming laptops zullen nog worden aangedreven door team green.