Open source VPN-clients vs VPN-provider-apps: welke is beter?

Het korte antwoord is… niet echt. Maar het lange antwoord is heel afhankelijk van uw niveau van technische know-how, geduld, en waar u bereid bent om uw vertrouwen.
Bijvoorbeeld, als een server locatie in Los Angeles niet meer werken, zal worden verwijderd uit de app. Indien de dienstverlener voegt een server-cluster in Buenos Aires, zult u het zien als een nieuwe optie in de app. Met een open source-client, moet u handmatig laden van nieuwe configuratie bestanden van de aanbieder – en zeker, dat u dat kunt doen, maar het zal u veel langer.

Wat zijn sommige open source VPN-clients?

Het meest populaire open source VPN-clients zijn:
Deze VPN-clients zijn gebouwd op de OpenVPN protocol, die zelf open source is gecontroleerd verschillende keren, en wordt algemeen beschouwd als de meest veilige VPN-protocol beschikbaar. Zelfs de meeste closed source VPN-clients hebben de neiging om gebruik OpenVPN als de standaard VPN-protocol.
Houd in gedachten, echter, dat deze apps alleen de VPN client-software. Tenzij je bereid bent om naar beneden te gaan de handmatige installatie rabbit hole (zie hieronder), moet u nog aan te melden voor de service van een VPN provider om verbinding te krijgen.

(Image credit: Shutterstock.com)
Wat zijn de voordelen van open source VPN-clients?
Zoals alle open source-software, deze VPN-clients hebben hun broncode op voor iedereen te zien, te inspecteren, en de audit. Als zij bevatten alle belangrijke kwetsbaarheden of veiligheid backdoors, we waarschijnlijk zou hebben gehoord over hen nu.
Deze transparantie is een belangrijk voordeel ten opzichte van private VPN-apps. Als je niet kunt controleren een VPN-app van de broncode, hoe kun je het 100% zeker is het beschermen van uw privacy? Natuurlijk moet je in staat tot het interpreteren van de code, en de gaten die opzettelijk zijn geplaatst is misschien niet meteen duidelijk.
Dus in theorie kan je niet 100% zeker over de bescherming van uw privacy met een eigen app. Maar praktisch gesproken, als je het niet vertrouwt uw VPN provider om uw privacy te beschermen in de app, je mag niet verzenden van uw verkeer naar de servers op alle. Altijd onderzoek een VPN-provider ‘ s reputatie voor aanmelden.
Als u absoluut weigeren te vertrouwen VPN provider, is het mogelijk om uw eigen virtual private server (VPS) door middel van een cloud service provider, zoals Amazon.
Wees gewaarschuwd, echter, dat het proces veel langer en ingewikkelder dan het invoeren van een paar IP-adressen in uw VPN-client-instellingen. Als je niet comfortabel gebruik van de commando-regel, of eventueel enkele uren het oplossen van problemen, deze optie is waarschijnlijk niet voor jou.
Terwijl we praten over de nadelen, andere dan de factor tijd, ook rekening met de mogelijkheid dat je meer kans om fouten te maken, dat zal ruïneren uw pogingen om anonieme online.

(Image credit: NordVPN)Wat over VPN provider apps?
Gebruiksgemak is waarschijnlijk het grootste voordeel van het gebruik van de app is gemaakt door de VPN-provider. Betaalde VPN-aanbieders niet alleen meer middelen aan het stroomlijnen van hun software en geven u de best mogelijke gebruikerservaring, deze bedrijven hebben waarschijnlijk ook ontworpen te maken van hun apps om naadloos samen te werken met hun specifieke VPN-service. U bespaart veel tijd niet gek rond met handmatige configuraties of het invoeren van IP-adressen.
VPN-apps van de grote providers hebben ook de neiging om meer privacy-enhancing functies dan open source VPN-clients, waaronder:
Beveiliging tegen lekken (DNS, WebRTC, IPv6, en anderen)
Kill-schakelaars (af te snijden van uw internet-verbinding als uw VPN-verbinding verbreekt)
VPN-protocol schakelen (OpenVPN, L2TP, PPTP, en meer) en server locatie schakelen

Power gebruikers houden van open source software voor de transparantie en flexibiliteit – maar wat over open source VPN-software? Zijn er open source VPN-clients die kan opstaan om te worden vergeleken met de meer populaire VPN-apps van providers zoals ExpressVPN, VyprVPN, IPVanish of NordVPN?
Open source VPN-clients als OpenVPN GUI en de Viscositeit van de klus te klaren, maar ten koste van een meer langdurige installatie proces, en de mogelijkheid om meer tijd verbruikt in de vorm van manual upgrades in de toekomst. Dat is waarom we aanraden steken met uw VPN-provider ‘ s-app.

Open source vs VPN-app: welke is beter?

Ten slotte, als uw VPN-app is gemaakt door dezelfde mensen die het beheren van het netwerk van servers die u verbinding mee te maken, u kunt er zeker van zijn dat belangrijke wijzigingen in het netwerk worden snel terug in de app.
Indien, echter, je VPN provider niet een app maken voor uw specifieke apparaat, of u liever in uw eigen VPN-server in de cloud, het is goed om te weten dat een betrouwbare open source VPN-clients altijd beschikbaar zal zijn als een back-up. Hulp nodig bij het kiezen van een VPN-app van een provider die u kunt vertrouwen? Bekijk onze roundup van de beste VPN – diensten.