4 manieren om terug te vechten tegen het coronavirus phishing-en malware-aanvallen

Helaas, met veel media-aandacht rond het coronavirus, aanvallers zijn al met het onderwerp te aas slachtoffers in het openen van kwaadaardige bijlagen. Onderzoekers bij IBM X-Force hebben ontdekt verschillende campagnes die, wanneer een bijlage wordt geopend, worden de resultaten in een Emotet banking trojan gedownload op de achtergrond. Dit kan dan het stelen van gevoelige informatie van de gebruiker. Kaspersky, Proofpoint en Mimecast hebben al gezien vergelijkbare aanvallen.

Voor bedrijven, malware kan een ravage aanrichten. Niet alleen kan dit leiden tot websites en mobiele applicaties om te worden gesloopt, maar het kan ook toegang krijgen tot gevoelige informatie die verwoestende veiligheid, reputatie en financiële gevolgen. Voor banken, kunnen aanvallers gebruiken geen gevoelige informatie om fraude te plegen. Dus, wat kunnen banken en bedrijven doen om ervoor te zorgen dat zij en hun klanten worden beschermd tijdens deze periode van verhoogde dreiging activiteit?

Het implementeren van deskundige regels